Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Türk faşizmine direnişine rengini veren şehit Komutan Bakur

Bugün Efrîn ve Şehba halkları Türk devletinin işgal girişimine karşı Halep ve Şêx Maqsud direnişinin efsanevi komutanı Şehit Bakur’un "Devrim aşkımız sonsuza kadar sürecek" sözlerini esas alarak direniyor.

Geçtiğimiz yaz aylarında Şehba’da bulunduğumuz süreçte Şehba Halkları ve Cephet El Ekrad savaşçıları Türk devletinin saldırılarına dikkat çekip bu saldırılara karşı Güney Kürdistanlı Cephet El Ekrad komutanı Şehit Bakur’un ruhuyla direneceklerini ifade etmişlerdi.

Şehba’da hangi eve gitseniz bir resmini mutlaka göreceğiniz Şehit Bakur’u ve direnişini Şehbalılardan dinlemiştik.

Mücadele arkadaşlarından Devrimci Güçler Genel Komutanı Hacı Ehmed Ş. Bakur'un Halep’e nasıl geldiğini ve Cephet El Ekrad’a nasıl katıldığını şöyle anlattı: "Bakur arkadaş Kobanê’de de çok kalmıştı ve orada da çok sevilmişti. Halep’e tedavi için gelmişti. Bakur Arkadaş Halep’e geldiğinde Cephet El Ekrad’ı daha yeni kurmuştuk. YPG’den gelmişti. Kısmi bir tedavi gördükten sonra arkadaşlar tekrardan Kobanê’ye geri çağırdılar. Ama O, ‘Burası daha çok çalışılması ve emek verilmesi gereken bir alan. Orada arkadaşlar var ve benim işimi yapabilirler’ deyip gitmedi."

http://anfnews.tv/files/781-tuerk-fasizmine-direnisine-rengini-veren-sehit-kom.mp4

‘KISA SÜREDE HERKESİN KALBİNİ KAZANDI’

O süreçte Halep cephesinin çok yoğun, hareketli ve zor olmasına rağmen Ş. Bakur’un çalışmalarla bütünleştiğini dile getiren Hacı Ehmed, "Bakur arkadaş Arapça bilmemesine rağmen halkla çok erken bütünleşti. Bakur arkadaş hep umut ve cesaret veriyordu, insanların moralini yükseltiyordu. O nedenle kısa sürede herkesin kalbini kazandı" dedi. Cephet El Ekrad’ın ayakta kalıp güçlenmesinde en büyük destek ve rol sahibi olanın Ş. Bakur olduğunu ifade eden Hacı Ehmed, "Bakur arkadaş büyük bir kahramanlık savaşıyla şehit düştü. Şêx Maqsud gibi bir cephede düşmanın saldırısını durdurmak için yanına Cephet El Ekrad’dan bir gurup arkadaş aldı. Şimdi oraya Muhabarat Mahallesi diyorlar, sabaha kadar orayı korudu. En sonunda yaralı kurtulan bir iki arkadaş dışında tüm ekibiyle birlikte orada şehit düştü" diye konuştu.

'HALK İÇİNDE ÖNDERLİK FELSEFESİNİ TEMSİL ETTİ'

Komutan Bakur’un savaşçılarından Ebu Abdo Keferizgir, "Bakur komutan şehit düşmeden önce kendisiyle Muhabarat savaşında birlikteydik. Hastaydı ama o haliyle sürekli savaştaydı" dedi. Ş. Bakur'un Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesini halk içinde çok iyi temsil eden bir kişilik olduğunu ifade eden Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Şehba Temsilcilerinden Cihan Xidro, "Bize Önderliği anlatırdı. Hep O’ndan manevi destek alırdık" ifadelerini kullandı.

‘DİRENİŞİN BAŞINDAYDI’

Ş. Bakur’un Halep Direnişi’ndeki savaşçılarından biri olan Mazlum Xelil, bütün gençlerin komutan Bakur'dan moral aldığını belirterek, "Savaşın nasıl olması gerektiğini bize öğretiyor ve herkese moral veriyordu. Şêx Maqsud’un bizim namusumuz olduğunu ve elimizden gitmemesi gerektiğini söylüyordu. Savaşın 3. günü Cephet El Ekrad’ın komutanların Ebu Nur şehit oldu. Heval Bakur bize, 'Moraliniz bozulmasın. O’nun kanı yerde kalmamalı ve kaybettiğimiz yerleri almalıyız' dedi. Biz de çatışa çatışa geri döndük ve sokaklarımızı aldık" diye konuştu. Mazlum Xelil, Bakur komutanın şehadete ulaştığı son anlarına ilişkinde şunları belirtti: "Düşman her 3-4 dakikada bir top atışları yapıyordu. O esnada Heval Harun şehit düştü, betonlar aşağı indi. Arkadaşlara giden tek yol oydu. Ben ve Heval Bakur yolu açtık, heval Harun’u çıkardık, arkadaşlara ulaştık. Sonra yine bir top patladı. Patlama sonucu 2 arkadaş şehit oldu, Heval Bakur yaralandı. Sonradan arkadaşlardan duyduğuma göre saat 8-9 sıralarında şehit düştü.”