Türk helikopterleri Raco ilçesi semalarında dolaşıyor

Ceyş El Suwar ve Cephet El Ekrat savaçılarına karşı ağır darbe alan Türk ordusu Şerawa ve Raco ilçesine bağlı köyleri bombalarken, helikopterlerin Raco ilçesi semalarında gezdiği bildirildi.

Efrin ve Şehba kantonlarına yönelik saldırılarını sürdüren Türk ordusu ve çeteleri Şerawa ileçesine bağlı Aqîbe köyü ile Raco ilçesine bağlı İska, Bilika, Qere Baba ve Sorke köylerine obüs toplarıyla bombalıyor.

Şerawa ilçesine bağlı Aqîbe köyüne iki obüs topunun isabet ettiğini aktaran askeri kaynaklar, Türk ordusuna ait helikopterlerin Raco ilçesi semalarında gezdiği bildirildi.

Türk ordusu ve çetelerinin Şehba bölgesine yönelik saldırılarına Ceyş El Suwar ve Cephet El Ekrat savaşçıları sert yanıt vermişti.

Mera kentinin doğusunda bulunan Tiwes köyünde yer alan Türk ordusuna ait karakolu hedef alan Ceyş El Suwar ve Cephet El Ekrat savaçıları, 2 çeteyi öldürmüş 12 çete yaralanmıştı. Hezwan ve Ziwan köylerinde saldırı girişimini de püskürten savaşçılar 4 çeteyi öldürmüş, 5 çete ise yaralanmıştı.

Savaşçılar, Bab'a bağlı Şexaqil köyünün kuzeydoğusunda bulunan Türk üssünün de hedef almıştı. Burada yaşanan çatışmalarda ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilemezken 5 ambulansın Rai kentinden Kilise geçtimişti.