Türk-Rus devriyesi Dirbêsiyê’de taşlandı

İşgalci Türk devleti ve Rusya tarafından Dirbêsiyê’de gerçekleştirilen askeri devriye turu, yeniden halk tarafından taşlarla protesto edildi.

Tük devleti ve Rus askerlerinin yer aldığı askeri konvoy, Perşembe sabahı Dirbêsiyê’nin 15 km batısındaki Şirîk köyünde, 6’ncı devriye turuna başladı. Devriyeye iki Rus helikopterinin de eşlik ettiği görüldü.

Gizli bir şekilde yürütülmeye çalışılan devriye turu, Bîrkenîse, Telik, Kerkend, Sîbêrka, Ber Kevirê, Til Kember, Til Kidêş köylerinde sonra, Qermanî köyünde durdu.

İşgalcileri taşıyan konvoyun geçtiği yerlerde halk taşlarla tepkilerini ifade etti. Devriyede yer alan Türk panzerleri Qermani köyünden sonra, sınırlarına geri çekildi.

12 Kasım günü İşgalci Türk devleti ile Rus askerlerinin ortak konvoyunu protesto eden Kobanêlilere açılan ateş sonucu aralarında iki gazetecinin de olduğu 8 kişi yaralanmıştı.

8 Kasım Cuma günü de Qamişlo kantonuna bağlı Girkê Legê ve Derik’te devriye gezen Türk-Rus ortak konvoyu yeniden halkın tepkisiyle karşılaşmıştı. Aynı gün halkın tepkisi sırasında Türk güçleri Serxwebûn Ali isimli bir sivili ezerek katletmişti. Saldırı da 5 sivil de yaralanmıştı.