Türk askerinden sınırda şiddet, işkence ve tecavüz

Türk askerlerinin Rojava’dan Kuzey Kürdistan’a geçmeye çalışan ve aralarında çocuklarında olduğu 24 kişiye saldırdı. Bir kadın ve bir çocuğun tecavüze uğradığı bildirildi.

ANHA’nın haberine göre cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 24.00 sıralarında çoğu Qamişlolu 24 kişiden oluşan iki grup Kuzey Kürdistan’a geçmeye çalışırken, jandarmaların saldırısına maruz kaldı.

Gruplardan birin dört erkekten oluştuğu belirtilirken, diğer grupta kadın ve çocukların da olduğu bildirildi.

Türk jandarmalarının sınırda 11 yaşındaki bir çocuğa ve 25 yaşındaki bir kadına da tecavüz ettiği belirtilen haberde, bu konuda başka detay yer almadı.

Dört kişilik grupta ise jandarma tarafından alıkonulan Ê.Ê. (34) ve N.H. (14) yaşadıklarını ANHA’ya anlattı. Yayınlanan görüntülerde de gençlerin maruz kaldığı şiddetin izleri görülüyor. Baş, göğüs ve kollarda yaralanmalar var.

Sınırı geçerken Türk jandarmaları tarafından silahlı saldırıya uğradıklarını söyleyen N.H. gruptan iki kişinin kaçabildiğini, ancak kendisiyle birlikte bir kişinin daha sabah 03.30’da alıkonulduğunu anlattı.

Habere göre N.H., alıkonuldukları gibi şiddete maruz kaldıklarını ifade ederken, “Sağ kolumu kırdılar. Uğradığım şiddet nedeniyle tüm vücudum kan içerisinde kaldı. Şiddetin izleri vücudumda hala duruyor” dedi.  

Ê.Ê. de jandarmaların kendilerine her soru sorduklarında ellerindeki cisimlerle kendilerini vurduğunu ve kafasına aldığı darbeyle bayıldığını belirtti.

Her iki genç, saat 08:00 sıralarında sınır duvarının üzerinden atıldıklarını söylerken, diğer gruptakilerin ise ailelerine teslim edildiğini belirtti.