Türk devleti iki günde biri bebek 24 sivili kaçırdı, 20 evi yıktı

İşgalci Türk devletine bağlı güçler Efrîn, Ezaz ve Girê Spî’de 10-12 Ağustos tarihleri arasında biri bebek olmak üzere en az 24 sivili kaçırdı ve 20 evi yıktı.

Mart 2018’den bu yana Türk işgali altında olan Efrîn’de bir terör ve çete rejimi oluşturuldu.  Sistematik olarak savaş suçlarının işlendiği bir alana dönüşen kentte insan kaçırma, infaz, işkence, yağma, zorla göçertme gibi suçlar gündelik hale geldi.

CINDIRÊS’TE 4 SİVİL KAÇIRILDI

10 Ağustos günü Cindirês ilçesine bağlı Celemê köyünde dört sivilin kaçırıldığı öğrenildi. Kaçırılan kişilerin isimleri şöyle: Azad Fadil Erebo, Elî Bekir Elo, Îbrahim Xalid Elo ve Delil

Türk devletine bağlı çetelerin dört kişiyi Şêrawa’ya bağlı İska köyündeki bir zindana götürdüğü ve serbest bırakılmaları karşılığında ailelerden fidye istediği bildirildi.

EZAZ'DA 2 EFRÎNLİ KAÇIRILDI

10 Ağustos günü ayrıca Ezaz ve İdlib’de iki Efrînli Türk devleti tarafından kaçırıldı.

ŞÊRA’DA 15 SİVİL KAÇIRILDI, 20 EV YIKILDI

11 Ağustos günü de Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Qurtqulana Mezin köyünde Sultan Murad çeteleri 15 sivili kaçırmıştı.

ANHA’ya göre bunlardan 9’unun isimleri şöyle: Mihemed Berekat (60), Îbiş Berekat (20), Luqman Hemade (20), Ehmed Ednan Mistefa (26), Ednan Mistefa (55), Ednan Berekat, Ebdîn Elî Şebab, Mihemed Şêx Ehmed ve Luqman Şêx Ehmed.

Mihemed Berekat’ın evini basarak, oğlu ile birlikte alkoyan çetelerin aynı köyde 20’den fazla evi de yıktığı öğrenildi.

GIRÊ SPÎ’DE 2 KADIN VE BİR BEBEK KAÇIRILDI

11 Ağustos’ta işgal altındaki Girê Spî’ye bağlı Hemam El-Tirkmen beldesinde de iki kadın ve bir bebeğin kaçırıldığı bildirildi.

Kaçırılanlardan Maya Xelef Xelîl ve 40 günlük bebeğinin El-Bakîrat aşiretine (Türkmen bir aşiret) mensup olduğu bildirildi. Rewda Ebduleh’in ise EL Tobal isimli Türkmen aşiretine mensup olduğu bilgisi alındı.

7 Ağustos günü Cindirês’e bağlı Hemamê köyünden Şukirî Ehmed Kindî (30) Halep’ten köyüne dönerken kaçırıldı. Şukirî Ehmed Kindî’nin babasının, oğlunun köye dönebilmesi için 20 bin dolar çetelere verdiği iddia edildi.

8 Ağustos günü Efrîn’in Bilbil ilçesine bağlı Xilko köyünde Mihemed Xelil Heci Hisên (40) ve adı öğrenilemeyen eşi eşini kaçırıldı. Akıbetleri bilinmiyor.

TEMMUZ’DA 37 SİVİL KAÇIRILDI

Efrîn İnsan Hakları Örgütü Sözcüsü İbrahim Şêxo’ya göre sadece Temmuz ayı içerisinde en az 37 sivil kaçırıldı.

Efrîn’de demografik yapının değiştirilmeye devam ettiğini de söyleyen Şêxo, 21 ev ve işyerine çeşitli bahanelerle el konulduğunu aktardı.