Türk devletinin saldırısında Til Temir Askeri Meclisi 4 savaşçısı şehit oldu

Türk devletinin bugün akşam saatlerinde Til Temir Askeri Meclisi’nin Halkla İlişkiler Merkezi’ne yönelik düzenlediği saldırıda 4 savaşçı şehit oldu.

Saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yapan Til Temir Askeri Meclisi, Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına meşru savunma temelinde cevap vermeye devam edeceklerini belirtti.

“İşgalci Türk devleti ve çeteleri bu hafta boyunca ateşkes konumunda olan güçlerimize aralıksız saldırı düzenledi. Til Temir ve köylerine sürekli olarak top atışları gerçekleştirdi. Türk devleti ve çeteleri özelikle Til Temir’in Zirgan beldesine, Dirdara, Qibur, El-Qeracine, Miselta, Şêxeli köylerine saldırıyor” diyen Til Temir Askeri Meclisi açıklamasında şunları dile getirdi: “Türk devleti 17 Ağustos’ta Til Temir’in batısındaki Tewila köyüne ve M4 karayoluna toplarla saldırdı. Saldırı sonucu Nede Dexam Mesîx adlı kadın ve çocuğu şehit oldu. Çoğu çocuk 16 kişi de yaralandı.

Bugün saat 18.00’de meclisimize bağlı bir kuruma SİHA ile hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu 4 arkadaşımız şehit oldu. Yaralılarımız var. Şehit arkadaşlarımızın bilgilerini daha sonra açıklayacağız. Saldırı sonucu çok sayıda sivil yerleşim yeri de zarar gördü.

Til Temir Askeri Meclisi olarak tüm saldırılara karşı meşru savunma temelinde cevap vereceğiz.”