Tutsak aileleri çocuklarının direnişini selamladı

Tutsak aileleri, Şehit Aileleri Meclisi ve Şehba Savaş Gazileri Komitesi, zindan direnişini selamladı, çocuklarına yapılan zulme karşı uluslararası kurumlara seslendi.

Onlarca tutsak, şehit ve gazi ailesi, Şehba Kantonu’ndaki Serdem Kampı’na bir araya gelerek, faşist Türk devletinin zindanlarındaki tutsakların direnişini selamladı. 

Açıklama, Öğretmen Avdar Elo ve Savaş Gazileri Komitesi Üyesi Gîvara Şoreş tarafından okundu.

Açıklamada, Türk devletinin zindanlarındaki tutsakların direnişini sahiplenilerek, zindanlarda tutsaklara dönük baskı ve insanlık dışı uygulamaların yapıldığı belirtildi. Aynı zamanda uluslararası örgütlerin ve Uluslararası Af Örgütü’nün sessiz kalmasının Türk faşizminin tutsaklar üzerindeki zulmünü arttırmasına neden olduğu da kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Çocuklarımız düşünceleri nedeniyle tutuklandı. Hiçbir zaman şiddet olaylarına karışmadılar ve şiddet çağrısı da yapmadılar. Sadece meşru haklarımızın çağrısını yaptılar. Faşizm de bunu tutuklanmalarına gerekçe olarak gösteriyor. Onları dış dünyadan koparan hücrelerde tutmakta aynı zamanda fiziki ve psikolojik işkence etmekte. Onları uzun bir süre de tek kişilik hücrelerde tuttu. Çocuklarımız birkaç ay önce açlık grevi eylemine başladılar. Eylemleriyle Türk faşizminin uygulamalarına karşı boyun eğmeyeceklerini söylediler.”

Açıklamada, Uluslararası Af Ögütü’ne faşist Türk devleti ve çetelerinin hapishanelerdeki vahşi uygulamalarını engelleme çağrısı yapılarak, “Tutsaklara dönük işkence ve kötü muamele sonlandırılmalı ve bir an önce aileleriyle görüşmeleri sağlanmalıdır. Açlık grevi eylemine başlayan tutsaklar sağlık ekipleri tarafından muayene edilmelidir. Bağımsız gözlem heyetleri kurularak hapishaneyi ziyaret etmeli ve adil yargılama yaparak tutsakları serbest bırakmalı. Uluslararası Güvenlik Meclisini ve İnsan Hakları Örgütü’nü Önder Abdullah Öcalan’ı serbest bırakmaya çağırıyoruz” denildi.