YAT üyesi Elî ile YPG savaşçısı Dinçer son yolculuğuna uğurlandı

27 Haziran’da şehit olan YAT üyesi Elî Elî (Şevreş Qamişlo) ile geçirdiği hastalık sonucu şehit olan YPG savaşçısı Ömer Dinçer (Hozan Peyaniş) Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Dêrazor’da DAİŞ’in gizli hücrelerine yönelik gerçekleşen hamlede yaralanıp 27 Haziran 2020 tarihinde şehit olan YAT Üyesi Elî Elî (Şevreş Qamişlo) ile Hesekê’de, geçirdiği ağır hastalık sonucu 6 Haziran günü şehit olan YPG savaşçısı Ömer Dinçer (Hozan Peyaniş) Qamişlo’da düzenlenen tören ile toprağa verildi.

Törende konuşan Qamişlo Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Ali Reş, iki şehidin de ailelerine başsağlığı dileyerek, “Kürdistan’ın tüm parçalarından gençler fedakarlıklarıyla birlik yaratarak, halkların barış ve özgürlük içinde yaşaması için aynı saflarda mücadele etti. Biz de onlara vefa borcu olarak Kürt birliğimizi oluşturmalı ve gençlerimizin fedakarlığına sahip çıkmalıyız” dedi.

PYD Üyesi Salih Hesen de Şehit Hozan ve Şehit Şevreş şahsında tüm özgürlük şehitlerini anarak, “Şehitlerimiz halkların özgür ve onurlu yaşamı için, düşmanın komplolarını boşa çıkarmak için canlarını feda etmiştir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından her iki şehide ait şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda Şehit Hozan ve Şehit Şevreş, sloganlar ve annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.