YBŞ: Geri adım atmayacağız

Düşman saldırıları karşısında hiçbir zaman geri adım atmayacaklarını belirten YBŞ, “Söz veriyoruz ki Şengal’in işgali, düşmanın tek hayali olarak kalacak” dedi.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı, YBŞ komutanlarından Azad Êzdin (Silêman Şemo Yusuf) ile Enwer Tolhildan’ın  (Nacî Hecî Sebro) şehadetleriyle sonuçlanan Türk devletinin Silahlı İnsansız Hava Araçları’yla (SİHA) saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 “Türk devletinin kutsal toprakları işgal etmek girişimleri hayalden öteye bir şey olmayacak” diyen Komutanlık, geri adım atmayacaklarını vurguladı.

YBŞ açıklamasında şunlar belirtildi:

“21 Ocak 2022’de işgal devleti Türk devleti SİHA’larla güçlerimize saldırı yaptı. Bu saldırıda Azad Êzdin ve Enwer Tolhildan şehit oldu. Saldırıda savaşçımız da yaralandı.

Değerli Komutanımız Azad Êzdin, küçük yaşlarda halkına yapılan saldırıların şahidi oldu. En son DAİŞ, Şengal’e saldırdığında, yoldaşımız acısını kalbinde intikam sözüne çevirdi ve YBŞ’nin kuruluşundan itibaren direnişin her safhasından şehit düştüğü ana kadar büyük bir fedakarlıkla yerini aldı.

 Azad Êzdin, sevgi dolu bir savaşçıydı, göze çarpan biriydi, halkına sadıktı, cesur ve açıktı. Mücadeleci bir komutan, iradesi, inancı, intikamı, yaratıcısı, emeği vardı ve davasına sonuna bağlı kaldı. Saflığıyla dostluğun sembolü oldu. DAİŞ’in Şengal’e yönelik saldırıdan tutum, yapılan tüm saldırılarda şehit Berxwedan, Zerdeşt, Dijwar, Pîr Hemît ve şehit Bêrîvan ile yan yana cephede sonuna kadar savaştı. Halkının acısını büyük bir yürükle kucakladı. Azad Êzdin, Şengal’i özgürleştirme ümidiyle Mam Zekî, Mam Beşîr ve kahraman tüm şehitlerin izinde yürüdü.

Şehit Enwer Tolhildan yoldaşımız da genç yaşında YBŞ saflarına katıldı. Özgür bir yaşam yaratmanın coşkusuyla her zaman direnişin ön saflarında yerini aldı. Büyük bir fedakarlıkla yaşamayı üstlendiği tüm görevleri yerine getirdi. Bu fedakârlıkla Êzidî gençlerinin direniş sembolü oldu. Enwer Tolhildan, Êzidî gençlere, halkına karşı yürütülen tüm özel savaş oyunlarına karşı yürütülen savaşta somut bir cevap oldu. Yoldaşımız Enwer, amacına ulaşmak için yaptığı özgürlük yürüyüşünde engelleri tanımıyordu. Her zaman başarıyı esas alan bir arkadaştı.

Başından bugüne kadar Berxwedan, Zerdeşt, Mam Zekî, Çiya, Bêrîvan, Arîn, Mam Beşîr, Serhat, Ezdin, Dijwar ve daha birçok şehit bu direnişte, özgürlük mücadelesinde özgür bir yaşam için ağır bedeller verdik.  Şehitlerin hayalleri ve amaçlarına ulaşana kadar asla geri adım atmayacağız. Söz veriyoruz ki Şengal’in işgali, düşmanın tek hayali olarak kalacak. Düşman için kutsal toprakları işgal etmek boş bir hayalden, rüyadan başka bir şey olmayacak. İşgalciler, ihanetçi ortaklarıyla, ahlak dışı saldırılarıyla davamızı terk edeceğimizi sanıyorlarsa yanılıyorlar. En zor koşullarda ve imkansızlıklarla mücadele ettik, geri adım atmadık. Şengal’de özgürce yaşayacağımıza söz verdik. Halkının umutlarını yerine getirmeye söz verdik. Şehitlerinin hayallerini ve amaçlarını gerçekleştireceği sözünü verdik. Bunun dışında başka bir şey kabul etmiyoruz. Azad Êzdin nasıl ömrünün sonunda bu halkın kültürü, inancı, dini ve haysiyeti için mücadele edip canını feda ettiyse, biz de ömrümüzün sonuna kadar şehitler uğruna mücadele edeceğiz.

Bu temelde tüm şehitlerimizi kıymetli komutan Azad’ın ve Enwer’in şahsında anıyoruz. Onların hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Kıymetli ailelerimize başsağlığı, yaralılarımıza şifa diliyoruz.”

Açıklanan şehitlerin kimlik bilgileri şöyle:

Kod: Azad Êzdin

İsim-soyadı: Silêman Şemo Yusuf

Doğum tarihi: 11.02.1993-Siba Şex Xidir

Şehadet tarihi: 21.01.2022-Deriyê Şilo

 

Kod: Enwer Tolhildan

İsim-soyadı: Nacî Hecî Sebro

Doğum tarihi: 1996-Xanesor

Şehadet tarihi: 21.01.2022-Deriyê Şilo”