Yeni gerillalar: Halkımız için geldik

Gerilla saflarına yeni katılan gençler, Türk ve İran devletlerini ve Kürt halkına yönelik politikalarını reddettiklerini belirterek, “Kürdistan dağlarına, halkımız için savaşmaya geldik” dedi.

Sömürgeci devletlerin, tüm baskı ve sindirme politikalarına rağmen Kürdistan’ın ve halkının özgürlüğü için mücadele kararı veren gençler, gerilla saflarına katılmaya devam ediyor.

Medya Savunma Alanları’na ulaşıp birer gerilla adayı olan gençler, ANF’ye konuştu. Türk devletinin yıkım ve soykırım siyasetine karşı Kürt gençlerinin yerine getirmesi gereken görevleri olduğuna inandığını söyleyen Memyan Mawa, “Kürt kimliği, Kürt tarihi, Kürt hafızası da silinmek isteniyor. Kürdistan’ın her parçasında bir soykırım dayatılıyor. İran rejimi baskı, asimilasyon, hiçleştirme politikalarını yürütürken, Türk devleti de soykırım, ırkçılık ve Kürt gençleri üzerinde özel savaşı yürütüyor. Kürt gençleri olarak özgürlük savaşçısı olmaya karar verdik” dedi.

İZLEMEK, UZAKTAN BAKMAK YETMİYOR

Ferhat Weranşar da Kürt toplumu üzerinde terör estirilirken izlemenin, uzaktan bakmanın yetmediğine karar verdiğini, sadece sempatizan düzeyinde kalmanın yetmediğini söyleyerek, şunları paylaştı: “Türk devleti, Kürdistan’da kesintisiz soykırımı siyaseti sürdürüyor. Kürt kentlerini yıkıp yakıyor, Kürt bilincini kökten yok etmek istiyor. Bir Kürt genci olarak bu yaşanan adaletsizliği kabul etmeyerek katıldım. Maruz kalıp kabullenmek doğru olamazdı. İyi bir eğitim sürecinden geçtim. Pratik ve yeni mücadele alanlarına gidiyorum. Amaçlarım da büyüktür.’’

İRAN’IN BASKILARINI KABUL ETMEDİM

Gerilla saflarına katılan Numan Çilçemal ise İran rejiminin baskılarını kabullenmediğini belirterek, İslamiyet adı altında her gün insanların idam edilmesine, tutuklanmasına tahammül etmediğini söyledi. İran rejiminin uyuşturucu, fuhuş, hırsızlık ve teslimiyetten başka bir gelecek vaat etmediğini kaydeden Çilçemal, “27 Kasım’da eğitim devremiz bitti. Sistemin hiçleştirme ve insanlık dışı argümanlarını anladım. Kürt toplumunu ve Kürtler üzerinde yürütülen imha siyasetini de kavradım. Şimdi benim için artık daha fazla mücadele etme zamanı” şeklinde konuştu.

HALKIMIZI SAVUNMASIZ BIRAKAMAYIZ

Diwandere kentinde yola çıkıp yönünü Kürdistan dağlarına veren Xebat Diwandere de Kürtlerin ölümünden haz alan sömürgecilerle hesaplaşmanın zorunlu olduğunu söyledi. Xebat Diwandere, şunları dile getirdi: “Bölge devletleri Kürtler üzerinde soykırım planlarını uygularken halkımızı savunmasız bırakamayız. Kürt gençleri PKK içerisinde özgürlük savaşçısı olabilir, iyi bir devrimci olabilir.”