Yerel Yönetim ve Belediyeler Komitesi siyasi soykırımı kınadı

Cizre Bölgesi Yerel Yönetim ve Belediyeler Komitesi, Türk devletinin siyasi soykırımını protesto etti.

Cizre Bölgesi Yerel Yönetim ve Belediyeler Komitesi, Türk devletinin Bakûrê Kurdistan’da HDP’li belediyelerin gasp edilmesini ve siyasi soykırımı basın açıklamasıyla kınadı.
Qamîşlo Kantonu Halk Belediyesi önünde yapılan eyleme Qamîşlo Kantonu Belediyeler Komitesi ve Qamîşlo Belediyesi üyeleri katıldı.

'AKP-MHP'NİN ÖNÜNE GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Cizre Bölgesi Yerel Yönetim ve Belediyeler Komitesi Eşbaşkanı Silêman Ereb tarafından yapılan açıklamada, "Türk devleti Efrîn, Girê Spî, Serêkaniyê gibi Kuzey ve Doğu Suriye bölgeleri başta olmak üzere tüm bölgelere ve Türkiye’deki demokratik güçlere saldırıyor. Türk devletinin uygulamaları tüm demokratik değerlere karşıdır. AKP-MHP zihniyetine karşı gelen herkes saldırılara maruz kalıyor. Türkiye’de ve Bakûrê Kürdistan’da da seçimle, halkın iradesiyle kazanılan belediyeler gasp ediliyor. Demokrasi ve halkın iradesiyle seçilen belediye eş başkanlarının yerine kayyum atayan Türk devleti 82 HDP’li hakkında gözaltı ve tutuklama kararı aldı" denildi.
Açıklamada şunlar da ifade edildi:
"Bakûrê Kurdistan’da Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyeleri de dahil olmak üzere halkın iradesiyle seçilen 59 HDP’li belediyeden yalnızca 6’sı HDP’nin elinde kaldı. AKP-MHP yönetimindeki Türk devletinin tutumu, halk iradesine, demokrasiye karşıdır ve amacı ırkçı politikalarını yaygınlaştırmaktır.
Cizre Bölgesi Yerel Yönetim ve Belediyeler Komitesi olarak, halk belediyelerine ve zindanda kalanlara desteklerimizi iletiyoruz. İnsan hakları örgütlerini, demokrasi hareketlerini ve Birleşmiş Milletler’i (BM), AKP-MHP şovenizmine karşı ses çıkarmaya, bu politikaların önüne geçmeye çağırıyoruz.”