YJA Star gerillası: Düşmanı Avaşîn’den çıkaracağız

Avaşîn hareketli gerilla timlerinde yer alanlardan Hêbûn Kato, en çok da kadınların Avaşîn direnişine öncülük yaptığını belirterek, “Avaşîn’i düşmana bırakmayacağız. Bu işgal operasyonuna kadınlar son verecek” diyor.

Türk devleti Güney Kürdistan’daki işgali genişletmeyi umuyordu, Avaşîn’i kuşatmak ve bu kuşatma içerisinde gerillayı imha etmeyi planlıyordu ancak hesapları tutmadığı gibi darbe üstüne darbe aldı. Gerillanın etkili eylemleri sonucu tüm eşyalarını bırakarak kaçmak zorunda kaldığı da oldu. 

Saldırıların başladığı Nisan ayından beri HPG ve YJA Star gerillaları, başta ağır silahlar, suikast ve sızma eylemleri olmak üzere birçok taktikle Türk güçlerinin üzerine gidiyor. 

Avaşîn hareketli gerilla timlerinde yer alanlardan biri de YJA Star gerillası Hebûn Kato.

Hebûn Kato, düşmanı Avaşîn hattından atmaya çalıştıklarını belirterek, eylemlerde kadın kahramanlığını anlatıyor.   

İşgal saldırılarına son verecek olanın YJA Star gerillaları olacağını vurgulayan gittiği bir eylem öncesi ANF’ye şunları söylüyor:  

“Uzun bir süredir Avaşîn’de operasyon var. Düşman birçok yere konumlanmış ama sabit değil. Düşmanı Avaşîn hattından atmaya çalışıyoruz. 

En üst düzeyde birçok kahramanlık sergilendi, emekler verildi, şehadetler yaşandı. Gidip bu yoldaşlarımızın intikamını alacağız. Biz Avaşîn’i düşmana bırakmayacağız. 

İnsanlık dışı bir şekilde kimyasal silah kullanıp her türlü yönteme başvurdular. Bu yöntemlerle topraklarımıza girmek istediler. Ama şimdiye kadar bir sonuç alamadılar, sonuç almalarına izin vermeyeceğiz. Zaman artık bizim zamanımızdır. Kış da geliyor, ağır darbeler vurarak işgalcileri bu topraklardan çıkaracağız.”

Avaşîn saldırısına karşı direnişte kadın savaşçılardan özel olarak bahsetmek gerektiğini ifade eden Hebûn Kato, şunları belirtiyor: 

“Avaşîn operasyonunda kadının kahramanlığı bir kez daha ortaya çıktı. Kadın arkadaşların tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen sergilediği duruş gerçekten de farklıydı. Kadın arkadaşların gözlerinde korkunun zerresi bile yoktu. Bilakis kadınlar sergilediği cesaretle yanlarındaki arkadaşlara güç verdiler, onları yönettiler. En çok da kadınlar bu direnişe öncülük yaptı. İnancım odur ki, bu işgal operasyonuna son verecek olan da yine kadınlardır. Tüm YJA Star gerillaları kendilerine düşen rol ve misyonu yerine getirdiler. Biz de bunu sürdüreceğiz. Bir YJA Star üyesi olarak diyorum ki, düşmanı Avaşîn’den çıkaracağız!’’