YPG 62 yaşındaki Kürt devrimci Xalo'yu ‘saygıyla’ andı

YPG Efrîn Komutanlığı, Türk işgal saldırılarına karşı 62 yaşında direniş saflarında yer alan ve hayatını kaybeden Mihemed Reşo’yu (Xalo) andı.

Xalo olarak tanınan Reşo, ilerleyen yaşına rağmen Türk güçlerinin işgal saldırılarına karşı Öz Savunma Güçleri ile birlikte YPG’nin yanında direnişe katılmıştı. 1956 doğumluydu. 62 yaşına girmişti. Kürt devrimci Xalo, 10 Şubat’ta Bilbilê ilçesine bağlı Berkaşê köyünde hayatını kaybetti.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Efrîn Komutanlığı’nın Xalo’ya ilişkin açıklaması şöyle:

ʺEfrin’deki kutsal direnişte kusursuz yurtsever ve devrimci bir yoldaşımızın aramızdan ayrıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Savaşçı ve halkımızın duruşunu örnek aldığı ve etrafına büyük moral veren yoldaşımızın uzun yıllar devam eden direnişini önünde saygıyla eğiliyoruz.

İlerleyen yaşını dinlemeyerek Öz Savunma Güçleri (HPC) ile birlikte savaşçılarımızın yanında direnen devrimci Mıhemed Reşo, devrimci sorumluluğu her daim yerine getirmiş ve devrimci yoldan sapmayarak şehit düşmüştür. Devrimci Mıhemed Reşo’nun şehadeti savaşçılarımızda direniş ve zafer ısrarını daha da büyütmüştür.

Mıhemed yoldaşın şehadeti bir kez daha hepimize direnişi yolunun soluksuz devam edeceğini göstermiş ve savaşçılarımız ile halkın kol kola yürüttüğü bu direnişin zafere ulaştığını ve her daim ulaşacağını açıkça ortaya koymuştur. Yaşadığı topraklarda şehadete ulaşan her bir devrimci, direnişimizin ne kadar haklı olduğunu ve düşmanın ne uçak ne de tank, toplarla yenemeyeceğini ortaya koyuyor.

Bu temelde ailenin, savaşçılarımızın ve halkımızın başı sağ olsun. Şehitlerimizin bizlere bıraktığı değerler YPG ve YPJ savaşçılarımızın yolunu aydınlatıyor ve halkımıza her daim özgürlüğü sunmamıza yetiyor. Şehitlerimize verdiğimiz sözden hiçbir zaman geri dönmeyeceğiz.”