YPG Basın Merkezi 1 aylık savaş bilançosunu açıkladı

Ekim ayı savaş bilançosunu açıklayan YPG Basın Merkezi, 3 Türk askeri, 42 işgalcinin öldürüldüğünü, özel operasyon timlerinin 34 operasyon gerçekleştirdiğini, 3’ü yabancı uyruklu 90 DAİŞ üyesinin yakalandığını belirtti.

İnternet sitesinde yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Rojava ve Kuzey Suriye’de işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çetelere yönelik düzenlenen eylemlerde 3 Türk askeri, 42 işgalcinin öldürüldüğünü, özel operasyon timlerinin 34 operasyon gerçekleştirdiğini, 3’ü yabancı uyruklu 90 DAİŞ üyesinin yakalandığını belirtti. Çok sayıda askeri mühimmatın ele geçirildiği ve birçok saldırı girişiminin de boşa çıkarıldığı YPG Basın Merkezi açıklamasında yer aldı.

YPG Basın Merkezi açıklaması şöyle:

“Ortadoğu’da halkların direniş savaşına öncülük eden Rojava Kürdistanı devrimi bugün Kuzey Suriye topraklarında her türlü işgal ve terör örgütlenmesine karşı önemli ve tarihi başarılar sağlayarak ilerleme kaydetmektedir. YPG ve YPJ birliklerimizin görkemli savaşı bu mücadelenin belirleyici gücü olmuştur.

Efrîn coğrafyasında işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik güçlerimiz etkili eylemler ile ağır darbeler vurmaktadır.

İşgalci TC devleti Kobanê, Girêspî, Serêkaniyê, Dirbêsiyê ve Qamişlo kentlerinin sınır güvenliğini sağlayan güçlerimizi ve sivil yurttaşlarımızı hedef alarak saldırı düzenlemekte ve her türlü ihlali gerçekleştirmektedir. Tüm bu saldırılara karşı halkımızın savunma güçleri olarak meşru hakkımız çerçevesinde gereken yanıt verilmiştir.

DAİŞ’e karşı büyük insanlık mücadelesi olarak yürütülen direniş savaşımız Cizre Fırtınası Hamlesi adı altında sürdürülmektedir. Dêrezor’un Hecin kasabasını DAİŞ çetelerinden kurtarma operasyonu bu kapsamda devam etmektedir.

Rojava Kürdistanı ve Kuzey Suriye’de farklı bölgelerde gizlenmiş olan DAİŞ-MİT yapılanmalarına karşı Anti-Terör Birliklerimiz (Y.A.T.) ve Özel Operasyon Timlerimiz tarafından operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Gerçekleşen operasyonlar başarıyla yürütülmüş, planlanan birçok olası terörist saldırının önü alınmıştır.

Ekim ayında Rojava ve Kuzey Suriye’de güçlerimizin işgalci Türk devleti ve desteklediği çete grupları ile DAİŞ’e yönelik gerçekleştirdiği direniş savaşının genel bilançosu şu şekildedir:

EFRÎN’DE İŞGALCİLERE ÇOK SAYIDA EYLEM

Ekim ayı boyunca, Efrîn’de birliklerimiz, işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına karşı 19 eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen sabotaj, suikast, baskın ve pusu eylemleri sonucunda;

- 42 işgalci Türk askeri ve çete üyesi öldürülmüştür. (Bunlardan 3’ü Türk askeri iken 39’u çete üyeleridir.)

- Eylemler sonucunda 10 çete üyesi yaralanmıştır.

- Eylemlerimiz sonucunda 8 askeri araç imha edilmiştir.

TÜRK DEVLETİNİN SALDIRILARI

İşgalci Türk ordusu, Ekim ayında sınır ihlallerini arttırarak devam ettirmiştir. Özellikle 28 Ekim’den bu yana Kobanê ve Girêspî bölgelerine yoğun top atışları ve ağır silahlarla saldırılar gerçekleştirirken Serêkaniyê, Qamişlo ve Dirbêsiyê sınır hattında sivilleri doğrudan hedef alan 12 saldırı gerçekleştirmiştir. İşgalci Türk ordusuna ait bir insansız hava aracı Kobanê’de güçlerimizin eline geçmiştir.

6 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU KATLEDİLDİ

Bu saldırılar sonucunda 2 Erka Xweparastin savaşçısı ve 6 yaşındaki Sara Mustafa isimli kız çocuğu şehit düşerken, 1 Erka Xweparastin savaşçısı ve 4 sivil yurttaşımız yaralanmıştır. Güçlerimiz meşru savunma çerçevesinde işgalci Türk ordusunun saldırılarına anında karşılık vermiştir.

ANTİ TERÖR TİMLERİNDEN DAİŞ ÇETELERİNE 34 OPERASYON

Anti-Terör Birliklerimiz (Y.A.T.) ve Özel Operasyon Timlerimizin DAİŞ’e karşı gerçekleştirdikleri operasyonların bilançosu şöyledir:

- Anti-Terör Birliklerimiz Ekim ayında DAİŞ terörist yapılanmasına yönelik Cizre bölgesinde 5 özel operasyon gerçekleştirmiştir. Büyük başarıyla sonuçlanan bu operasyonlar sonucunda gizli hücreler deşifre edilmiştir.

- Özel Operasyon Timlerimiz ise 34 operasyon gerçekleştirmiştir.

- Gerçekleşen operasyonlarda 3’ü yabancı uyruklu olmak üzere 90 DAİŞ üyesi yakalanmıştır.

- Operasyonlar sonucu 3’ü MİT saldırısı olmak üzere 13 saldırı girişimi önlenmiştir.

- Bu operasyonlar esnasında yaşanan çatışmalarda Tabûra El Hamzat çete yapılanması sorumlusu öldürülürken, farklı bir çatışmada da bir DAİŞ çete üyesi öldürülmüştür.

- Operasyonlar sonucunda birliklerimiz 20 kalaşnikof tipi silah, 1 tabanca, bir dürbün, birkaç şarjör ve bir miktar mühimmat ele geçirmiştir.

6 SAVAŞÇI ŞEHİT DÜŞTÜ

Ekim ayı içerisinde 4 arkadaşımız Cizre Fırtınası Hamlesi çerçevesinde DAİŞ’e karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşırken 1 arkadaşımız geçirdiği kalp krizi sonucu ve 1 arkadaşımız da yaşanan talihsiz bir kaza sonucu şehit düşmüştür.”