YPG: DAİŞ’in kilit isimlerinden Abdulcezar sağ yakalandı

YPG, DAİŞ çetesinin önemli isimlerinden Adıl Musa Abdulcezar’ın özel bir operasyon sonucu sağ yakalandığını duyurdu.

YPG Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ’in kilit isimlerinden Ebu Ekrem kod adlı Adıl Musa Abdulcezar’ın 11 Ağustos’ta yürütülen özel bir operasyonla yakalandığı açıkladı.

YPG açıklamasında, Abdulcezar’ın DAİŞ içindeki konumuna ve yakalanmasına ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“Tarihin en vahşi yapılanması olarak ortaya çıkan, Ortadoğu halklarına, Kuzey Suriye ve Rojava devrimine karşı katliamlarla insanlığın başına bela olan IŞİD çete yapılanmasına karşı mücadelemiz büyük başarılar sağlayarak ilerlemektedir. İnsanlığın ve halkımızın onur ve değerlerini korumak üzere yürüttüğümüz direniş savaşında IŞİD çete yapılanmasının ilerlemesi durdurulmuş, katliamlarla ele geçirdiği yerler özgürleştirilmiştir. Bugün bu mücadelemiz önemli başarılar sağlayarak devam etmektedir.

11 Ağustos 2018 günü IŞİD çete yapılanması içinde istihbarat faaliyetlerinde görev yürütmüş olan, Bab, Hama, Halep, İdlib, Rakka, Meyadin, Tebqa ve Dera’da sorumluluk üstlenen kilit isimlerden Ebû Ekrem kod isimli, Adıl Musa Abdulcezar (son süreçte kullandığı isim Ebu Basıl El Xezawi’dir) adlı çete lideri özel bir operasyon ile ele geçirilerek tutuklanmıştır. Adıl Musa Abdulcezar, işgalci Türk devleti tarafından da desteklenerek güçlenmesi sağlanan IŞİD hakkında birçok bilgiyi de aktarmıştır.

Y.A.T. (Yekîneyên Antî Teror) gücümüzce başarıyla gerçekleştirilen operasyonda Adıl Musa Abdulcezar sağ bir şekilde ele geçirilmiştir.”