YPG’den Efrîn’de bir dizi eylem: 11 ölü

YPG savaşçıları Efrîn’de Türk işgal güçleri ve çetelerine yönelik bir dizi yeni eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde en az 11 asker ve çete mensubunun öldürüldüğü bildirildi.

YPG Basın Merkezi, eylemlerin 5-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştiğini duyurdu. Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Raco, Cindires, Etma, Bilbile, Şera ve Mebata ilçelerinde Türk işgal güçleri ve çetelerinin hedef alındığı eylemlerde en az 11 işgalcinin öldürüldüğünü bildirdi.

YPG, düzenlenen eylemleri, sonuçları ile birlikte şöyle sıraladı:

“5 Temmuz tarihinde, Cindirêsê ve Etma ilçeleri arasındaki kırsal alanda, askeri üssün nöbetini tutan çete mensuplarına yönelik keskin nişancı birliğimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylem sonucu bir çete mensubunun öldürüldüğü belirlenmiştir.

6 Temmuz tarihinde güçlerimiz, Efrîn-Raco karayolu üzerinde Fırqet Hemze çete grubuna yönelik etkili bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucu 3 çete mensubu öldürülmüştür.

7 Temmuz tarihinde güçlerimiz Efrîn’in Bilbilê ilçesi kırsalında, çete gruplarının sözde “Özel Kuvvetleri’ne” komuta eden çetebaşının içerisinde bulunduğu aracı durdurmuştur. Çetebaşı Muhammed el-Süleyman eylemde öldürülmüş, silahı ve çeşitli örgütsel evrak ele geçirilmiştir. Aynı gün güçlerimiz Şera ilçesi Qestelê tepesindeki Asefat el-Şimal isimli çete grubuna ait bir kontrol noktasına yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucu Omer Kinove İbrahim Kinoisimli Azaz’lı iki çete mensubunun öldürüldüğü belirlenmiştir.

Aynı günün akşamı Raco-Efrîn yolu üzerinde seyir halinde bulunan bir askeri konvoy güçlerimiz tarafından hedef alınmıştır. Bölgedeki operasyona katılmak amacıyla alanda bulunduğu belirlenen araca yönelik eylemde 2 asker öldürülmüştür.

8 Temmuz tarihinde birliklerimiz tarafından, Mabata ilçesi kırsalında operasyona çıkan bir askeri konvoya yönelik eylem gerçekleştirilmiştir. Eylem sonucu 1 işgalci Türk askeri ve Ehrar Şerqiye isimli çete grubuna mensup bir terörist öldürülmüştür.”

YPG Basın Merkezi, Efrîn’de Türk işgalinin başladığı 20 Ocak’tan bu yana Türk ordusu ve çetelerinin kayıp sayısının 2515’e yükseldiğini bildirdi.