YPG’den Efrîn’de iki eylem: 15 işgalci öldürüldü

YPG Basın Merkezi, 13 Haziran günü Efrîn’de işgalci güçlere yönelik düzenlenen eylemlerde 15 Türk askeri ve çete mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, eylemler Efrîn kent merkezi ve Şêrawa ilçesi kırsalında gerçekleşti. 

Açıklamada, “Efrîn Çağın Direnişi savaşının ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, Efrîn şehir merkezi ve Şêrawa ilçesi kırsalında işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik bir dizi başarılı eylem gerçekleştirmiştir” denildi.

Şerawa kırsalında, 3 çete mensubu öldürülürken, kent merkezine bağlı bir köyde bir asker ve 12 çete mensubunun öldürüldüğü bilgisi verildi.

YPG Basın Merkezi, eylemlerin detaylarını şöyle açıkladı:

13 Haziran gecesi, Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Qîmarê ve Beradê köyleri arasındaki yol güzergahı üzerinde hareket halinde bulunan Fırqat Hamza çete grubuna ait bir araç güçlerimizce hedef alınmış, eylem sonucunda araç, içerisindeki 3 çete ile birlikte imha edilmiştir. Öldürülen bu çetelerin kimlik bilgileri şu şekildedir; Mustafa El Abdullah - Halep, Muhammed Halit el Mahmud – Cebel el Zawia, Ahmed Ebu Cerrah.

13 Haziran günü sabahın erken saatlerinde güçlerimiz, Efrîn şehir merkezine bağlı Xalta köyünde işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik başarılı bir eylem gerçekleştirmiş, eylem sonucunda 1 askeri araç imha edilirken aralarında 1 askerin de bulunduğu en az 12 çete öldürülmüştür. Eylem sonrası müdahalede bulunmak üzere hareket eden 1 zırhlı araç hedef alınmış, araç içinde bulunan çeteler ile birlikte tümden imha edilmiştir. Bu araç içerisinde öldürülen çete sayısı netleştirilememiştir.

Açıklamaya göre Türk işgal saldırılarının başladığı 20 Ocak’tan bu yana düzenlen eylemler ve çatışmalar sonucunda 2.479 “asker” ve “terörist” öldürüldü.