YPG'den işgalcilere dört noktada eylem-YENİLENDİ

YPG savaşçıları, Türk işgali altındaki Efrîn’e bağlı Cindirêsê, Raco, Mabata ve Şera ilçelerinde işgalcilere yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi.

YPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 Eylül günü dört noktada eylem düzenlendi. Eylemlerde, Türk ordu birlikleri ve çeteleri hedef alındı. Ölen işgalciler arasında bir askerin de olduğu bilgisi verildi.

YPG, eylemlere ilişkin şu detayları verd:

“Efrîn Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında birliklerimiz işgalci Türk ordu birlikleri ve beraberindeki çete gruplarına karşı bir dizi etkili eylem gerçekleştirmiştir. Cindirêsê, Raco, Mabata ve Şera ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı eylemlere ilişkin detaylar şu şekildedir;

12 Eylül tarihinde bir birliğimiz Cindirêsê ilçesi merkezinde bulunan işgalci Türk ordusu ve beraberindeki çete gruplarına ait bir üsse yönelik etkili bir eylem gerçekleştirmiştir. Göğüs göğse yaşanan çatışmalar sonucunda bir işgalci Türk askeri olmak üzere 6 çete üyesi yaralanmıştır.

Bir birliğimiz tarafından aynı günde Mabata ilçesine bağlı Omera köyünde çetelere ait bir askeri araca yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda 2 çete üyesi öldürülmüş, 1 çete üyesi yaralanmıştır.

Raco ilçesine bağlı Berbenê köyünde Feylaq el-Şam çete grubuna ait bir unsur güçlerimiz tarafından pusuya düşürülmüş, eylem sonucunda çete öldürülürken silahı (AK-47) ele geçirilmiştir.

Yine aynı gün bir birliğimiz Şera ilçesine bağlı Zeytûnekê köyü kırsalında işgalci Türk ordusu ve beraberindeki çete gruplarına ait bir askeri aracı hedef alarak etkili bir eylem gerçekleştirmişlerdir. Yapılan eylem sonucunda ve düşmanın ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bir bilgi elde edilememiştir.”

İTALYAN VATANDAŞI BİR ÇETE MENSUBU YAKALANDI

Öte yandan YPG kaynaklarına göre, İtalyan vatandaşı bir çete mensubu yakalandı. Özel bir operasyonla yakalanan çete üyesinin sorumlu düzeyde bir kişi olduğu bildirildi. YPG’nin operasyona ilişkin daha detaylı bilgi vermesi bekleniyor.