YPG’den sosyal medyadaki görüntülerle ilgili açıklama

YPG Basın İrtibat Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarında YPG adına servis edilen görüntülerin kendilerine ait olmadığını, bu paylaşımları Türk istihbaratı ile ilişkide olanların yaptığını açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarında YPG eylemi şeklinde servis edilen görüntülere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, bu tür paylaşımları yapanların Türk istihbaratı ile ilişkisine dikkat çekildi.

'EYLEMLERİMİZİ SİTEMİZDEN AÇIKLIYORUZ'

YPG'nn açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve beraberindeki çete gruplarının Efrîn’deki insanlık dışı uygulamaları son zamanlarda artarak devam etmektedir. Özellikle son zamanlarda hem bu gruplar hem de farklı organizasyonlar adıyla eylem düzenleyen ve bu eylemleri sosyal medya hesapları üzerinden propaganda eden çevreler bulunmaktadır. Kimi grupların Türk istihbaratı ile bağlantılarının olduğu bilgisiyle, bu saldırı türlerinde uygulanan yöntemlerden de Türk devletinin istihbarat birimlerinin parmağının olduğu anlaşılmaktadır. Bu sebeple kesinlikle belirtiyoruz ki Efrîn halkımız ile YPG güçlerimizin Efrîn’i işgalden kurtarmak için meşru olarak eylem yapma hakkı vardır.

Bizler Halk Savunma Birlikleri YPG olarak işgalci güç ve odaklara yönelik gerçekleştirdiğimiz her türlü eylemi sahipleniyor ve resmi YPG Basın İrtibat Merkezi adına ve web sitemiz “www.ypgrojava.org” üzerinden açıklamaktayız. Bunun dışında adımıza sosyal medya hesapları üzerinden verilen eylemlerin gücümüzün gerçekleştirdiği eylemler olmadığını belirtiyoruz.”