YPG’den Türkiye’nin saldırılarına ilişkin açıklama

YPG Basın Merkezi, 9-17 Ekim tarihleri arasında Türk ordusu ve çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırıları ve saldırı bilançosunu açıkladı.

YPG Basın Merkezi, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik saldırılarının bir haftalık bilançosunu yayınladı.

YPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

“Türk ordusu ve komutası altında hareket eden çetelerin Rojava Kürdistanı’na yönelik saldırı ve ihlalleri devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Türk ordusuna bağlı çeteler defalarca Efrin Kantonuna bağlı Şera, Şerawa ve Cindires ilçelerine bağlı köylere saldırmıştır. Yaşanan çatışmalarda 3 çete öldürülmüş, 9 çete de yaralanmıştır. Ayrıca Türk ordusuna ait bir keşif uçağı vurulmuştur.

Türk ordusunun son 8 günlük saldırı ve ihlalleri şu şekilde:

09.10.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler havan topları, BKC, B7, doçka ve kanaslarla Efrin Kantonunun Şera, Şerawa ve Cindires ilçelerine bağlı köylere saldırmıştır. Güçlerimiz aynı anda saldırılara karşılık vermiştir. Elde edilen bilgilere göre, güçlerimizin verdiği karşılık sonucu Ezaz’da 3 çete öldürülmüş, 5 çete yaralanmıştır; Kil Cibrin’de 4 çete yaralanmıştır.

11.10.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler havan ve doçkalarla Şera ve Şerawa ilçelerine saldırılarına devam etmiştir. Güçlerimiz aynı anda çetelere karşılık vermiştir. Ancak karşılık sonucu öldürülen ve yaralanan çetelere ilişkin net bilgi elde edilememiştir.

12.10.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Efrin Kantonunun Şera, Şerawa ve Cindires ilçelerine bağlı köylere havan topları ve doçkalarla saldırılarını sürdürmüştür. Güçlerimiz aynı anda çete saldırılarına karşılık vermiştir. Ayrıca aynı gün Efrin Kantonu Cindires ilçesine bağlı Bozan ve Bahar tepeleri cephesinde mevzi yapan bir grup çete ve çetelerin buldozeri hedef alınmış ve çeteler engellenmiştir.

13.10.2017 tarihinde güçlerimiz Türk ordusuna bağlı bir suikast biriminin konuşlandığı yeri tespit etmiş ve SPG-9 ile bu alanı yıkmıştır. Yine aynı gün Türk ordusuna ait çeteler Efrin Kantonu Şera, Şerawa ve Cindires ilçelerine bağlı köylere saldırılarını sürdürmüş, güçlerimiz de aynı anda saldırılara karşılık vermiştir. Ayrıca Efrin Kantonu Bilbile ilçesi üzerinde gezen Türk ordusuna ait bir keşif uçağı hedef almış ve keşif uçağı düşürülmüştür.

14.10.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Efrin Kantonunun Şera, Şerawa ve Cindires ilçelerine saldırılarını sürdürmüş, güçlerimiz aynı anda çetelerin saldırılarına karşılık vermiştir. Ayrıca aynı gün Türk ordusuna bağlı çeteler Efrin Kantonunun Cindires ilçesine bağlı Barin Tepesi alanında yeni mevzi yapmak istemiş, güçlerimizin büyük müdahalesiyle engellenmişlerdir.

15.10.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Şera, Cindires ve Şerawa ilçelerine bağlı köylere saldırılarını sürdürmüş, güçlerimiz saldırılara aynı anda karşılık vermiştir. Verilen karşılık sonucu öldürülen ve yaralanan çetelere ilişkin net bilgi elde edilememiştir.

16.10.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler havan, obüs ve doçkalarla Efrin Kantonunun Şera ve Cindires ilçelerine bağlı köylerine saldırmıştır. Güçlerimiz çete saldırılarına karşılık vermiş, ancak öldürülen ve yaralanan çetelere ilişkin net bilgi elde edilememiştir.”