YPG: Devrimin kazanımlarını koruyacağız

YPG Genel Komutanlığı: İşgal saldırılarını arttıran Türk devletine karşı direnişçi tutumuzu her zamankinden daha fazla ortaya çıkartacağımızı ve devrimin kazanımlarını koruyacağımızı belirtiyoruz.

Efrîn’e dönük işgal saldırılarının yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Halk Savunma Birliği (YPG) Genel Komutanlığı, şunları belirtti: “İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn işgali iki yıldır sürüyor. Bölgede her türlü insanlık dışı uygulama ile demografik yapıyı değiştirme girişimleri sürüyor. Efrîn ile başlayan işgal, Serêkaniyê ve Girê Spî’yle devam ediyor ve Türk devleti, Kuzey Suriye halklarına karşı katliam saldırılarını hiçbir sanır tanımadan sürdürüyor.

İşgalci Türk devleti bütün gücünü işgalini meşru göstermek için kullanıyor. Rojava Kürdistan ile Kuzey Suriye’deki gelişmeleri engellemek ve halkların ortak yaşam iradesiyle yaşanan demokratik değişimleri yıkmak isteyen Türk devleti, Suriye ve Rojava Kürdistan’a dönük işgal planları ve saldırılarını her gün artırıyor. Günümüzde her gün yapılan demografik değişim ve işgal, 2 yıl önce Efrîn’e dönük başlatılan işgal saldırılarının devamıdır. Bugün Serêkaniyê ve Girê Spî’de de işgal faşizmini genişletiyor ve bölgenin demografik yapısını değiştiriyor.

İşgal altındaki Efrîn topraklarında, her gün etnik soykırım ve talan başta olmak üzere insan haklarını çiğneyen uygulamalar yaşanıyor. Efrîn toprakları, Türk devletinin faşist uygulamalarıyla karşı karşıya kalmıştır. Tüm dünya, Serêkaniyê ve Girê Spî işgaline sessiz kaldığı gibi Efrîn’de 2 yıldır devam eden işgali meşru görüyor ve işgale karşı hiçbir tepki gösterilmiyor.

YPG ve YPJ olarak işgali genişletmek isteyen hiçbir güç ve faşizme karşı sessiz kalmayacağız. Efrîn’i ve halkımızı özgürleştirmek için büyük direniş ve mücadele içerisinde olacağız. İşgal saldırılarını arttıran Türk devletine karşı direnişçi tutumuzu her zamankinden daha fazla ortaya çıkartacağımızı ve devrimin kazanımlarını koruyacağımızı belirtiyoruz. Bu doğrultuda Çağın Direnişi’nde şehit düşenleri saygıyla anarak, bütün halkımıza verdiğimiz Efrîn’i özgürleştirme sözünü yineliyoruz. Halkımızın kutsal topraklarına dönmesi için her alanda mücadelemizi sürdüreceğiz.”