YPG: Efrîn’de 5 çete üyesi öldürüldü

YPG Basın İrtibat Merkezi, Türk işgali altındaki Efrîn’in Şera ve Reco ilçeleri kırsalında düzenlenen bir dizi eylemde en az 5 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın İrtibat Merkezi, eylemlerin 24 ve 25 Eylül günleri gerçekleştiğini bildirdi.

YPG, eylemlerde Türk ordusu ve beraberindeki çete gruplarının hedef alındığı kaydetti.

Şera ilçesi kırsalındaki eyleme ilişkin şu detaylar verildi: “24 Eylül günü bir birliğimiz tarafından Şera ilçesine bağlı Dêrsiwan yol güzergahı üzerinde Fırqat Hamza isimli çete grubuna ait bir araca yönelik etkili bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda araç içerisindeki 3 unsur öldürülürken 3 adet AK-47 tipi silah ele geçirilmiştir. Öldürülen unsurların isimleri şu şekildedir: Emir el-Ferec, Sadık el-Şerif, Mesud el-Sayegh.

Aynı gün Raco ilçesine bağlı bir köy yakınında Türkiye destekli bir çete grubunun hedef alındığını belirten YPG, şunları kaydetti: “Bir başka birliğimiz tarafından yine Fırqat Hamza çete grubuna yönelik, Raco’ya bağlı Hec Xelîl köyü civarında bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylem sonucunda 1 çete unsuru öldürülmüştür.”

Açıklamada 25 Eylül’deki eyleme ilişkin ise şu bilgiler yer aldı: “Bir birliğimiz Şera ilçesine bağlı Nebi Huri alanında sözde Sultan 2. Abdulhamid isimli çete grubuna yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda aslen Halepli olduğu öğrenilen Ali Ömer isimli unsur öldürülmüştür.”