YPG: Efrîn’de iki eylemde 11 işgalci öldürüldü

YPG Basın İrtibat Merkezi, işgal altındaki Efrîn’de Türk devletine bağlı çete gruplarına yönelik eylemlerde en az 11 çete mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, 2 Aralık günü Efrin’de iki ayrı eylemin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Açıklamada eylemlerin detayları şöyle verildi: “Efrin Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında, Efrin merkeze bağlı Dêrmişmişê köyü ve Cindirêsê ilçe merkezinde güçlerimiz, işgalci Türk ordusunun güdümündeki çete gruplarına yönelik 2 farklı etkili eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemlere ilişkin ayrıntılı bilgiler şöyledir;

2 Aralık günü bir timimiz, Efrin merkeze bağlı Dêrmişmişê köyünde Ceyş el-İslam adlı çete grubuna bağlı devriye gezen çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemde 5 işgalci öldürülürken 3 işgalci de yaralanmıştır. Ayrıca bir araç da imha edilmiştir.

Aynı gün bir timimiz, Cindirêsê ilçe merkezinde konumlanan Ehrar el-Şam adlı çete grubuna bağlı bir noktada hedef alınan bir araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleşen eylem sonucunda 6 işgalci öldürülürken 8 işgalci de ağır yaralanmıştır. Ayrıca hedef alınan araç da tümden imha edilmiştir.

Gerçekleştirilen her 2 eylem sonucunda 11 işgalci öldürülürken 11 işgalci de yaralanmıştır. Ayrıca 2 araç da imha edilmiştir.”