YPG Efrîn Komutanlığı: Türk devleti sivilleri hedef aldı

YPG Efrîn Komutanlığı, işgalci Türk devletinin Cizre ve Fırat bölgelerinden Efrîn’e gelen sivilleri direkt hedef aldığını belirterek, “Saldırılar sonucu şehit ve yaralılar var” dedi.

Efrîn’deki Çağın Direnişi’ne sahip çıkmak amacıyla bölgeye giden halka yönelik Türk ordusunun düzenlediği saldırılara ilişkin açıklama yapan YPG Efrîn Komutanlığı şunları belirtti:

“İşgalci Türk ordusu ve terörist gruplar, sivilleri hedef almaya devam ediyor. Bu saldırılarla tüm insanlık değerlerini çiğniyorlar. Bugün 22 Şubat 2018’de Cizre ve Kobanê’den gelen kadınların, yaşlıların olduğu siviller işgalci Türk ordusu ve terörist grupları protesto etmek üzere Efrîn’e ulaştıklarında, Türk ordusu ve terörist grupları sivil konvoyuna top atışları yaptı. Diğer yandan savaş uçakları sivilleri hedef aldı. Saldırılar sonucunda şehitler ve yaralılar oldu. Yaralılar şu anda Efrîn hastanelerinde tedavi görüyor. Aynı zamanda işgalci Türk ordusu halkı korkutup göç ettirmek için Efrîn kent merkezine top atışı yapıyor. Efrîn kent merkezindeki mahallelere de toplar isabet etti. Bu saldırılar Türk devletinin terörü, nefretini ve beraberinde korkaklığını göstermektedir.”