YPG Güvenlik Güçlerinden saldırı planlayan çetelere operasyon

YPG Güvenlik Güçleri Tabqa’da siviller ve sivil kurumlara karşı suikast ve saldırı hazırlığında olan bir DAİŞ hücresini operasyonla etkisiz hale getirdi.

YPG’ye bağlı Güvenlik Güçleri Tabqa’da DAİŞ çetelerine ait olduğunu tespit ettikleri bir hücre evine operasyon düzenledi. Operasyon sırasında DAİŞ çetelerinin ateş açması sonucu çatışma çıktı. Çatışma sonucunda 1 DAİŞ çetesi öldürülürken, 1’i yaralı olmak üzere 4 DAİŞ çetesi sağ yakalandı ve çetelerin planladıkları saldırılarda kullanmak için hazırladıkları bir miktar silah ve cephane de ele geçirildi.

Güvenlik güçleri dün öğle saatlerinde DAİŞ’in Tabqa’daki hücre evine gerçekleştirdikleri operasyonun sonuçlarını ANF’ye açıkladı.

TABQA’DAKİ UYUYAN HÜCRELERİN SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonda öldürülen çetenin DAİŞ’in Tabqa’daki uyuyan hücrelerinin genel sorumlusu Ebu Yusuf ve Ebu Hemze kod adlarını kullanan Ehmed Eli Elkedro. Yine sağ ele geçirilen çetelerden 2’si kadın.

Güvenlik güçlerinin verdiği bilgilere göre 1,5 ay önce Tabqa’da İbrahim Mihemed El Selamê isimli avukat ile Faysal Ali El Ahmed isimli sivili öldüren kişi de Ehmed Eli Elkedro isimli çetebaşı.

Güvenlik Güçleri, Tabqa’da gerçekleştirilen suikastlar sonucunda başlattıkları araştırma ve incelemeler sonucunda bazı çeteleri takibe alarak hücre evine ulaştıklarını belirterek, “Hücre evini de takiplerimiz ve araştırmalarımız sonucunda sivillere, sivil kurumlarda çalışan kişilere ve bu kurumlara karşı suikast ve sabotaj yöntemlerini kullanarak yeni katliamlar planladıklarını öğrendik. Birimlerimiz hızla harekete geçerek bu hücreyi ve uyuyan hücrelerin genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi” dedi.