YPG iki şehidin kimliklerini açıkladı

YPG Basın Merkezi, geçirdiği trafik kazası sonucu şehit düşen iki savaşçının kimliğini açıkladı.

YPG Basın Merkezi sitesinde yayınladığı yazılı açıklamada iki savaşçının geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olduklarını duyurdu.

YPG Basın Merkezi sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:

“Emar Dêra Zor ve Xalid Tırbesipiye yoldaşlarımız Qamişlo ve Şedade’de görev sırasında geçirdikleri trafik kazalarında şehit olmuştur.

Emar ve Xalid yoldaşlarımız 2017 yılında YPG saflarına katılmış, özgürlük ideolojisi temelinde kendilerini eğitmişlerdir. Dêra Zor bölgesinden Arap olan Emar yoldaşımız, DAİŞ çetelerine karşı bölgesinin özgürleştirilmesinde yer almak için başından itibaren Dêra Zor’u özgürleştirmek amacıyla başlatılan Cizre Fırtınası hamlesine katılmıştır. Kısa devrimci yaşamında birçok şeyi sığdırmış ve halkların ortak yaşamının inşasında örnek olmuştur.

Qamişlo’ya bağlı Tırbesipiye ilçesinden olan Xalid yoldaşımız yurtsever bir ailede büyümüştür. Genç yaşında devrime katılmış, yaşamda fedakarlığıyla tanınmıştır.

Her iki yoldaşımızı saygıyla anıyor, ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Şehitlerin hayallerini ve amaçlarını gerçekleştirmek için mücadelemizi yükseltme sözümüzü tekrarlıyoruz.

Şehitlerin kimlikleri şöyle:

Kod Adı: Emar Dêrezor

Adı Soyadı: Mihemed El Siûd

Ana Adı: Maha

Baba Adı: Sibhî

Doğum Yeri: Dêrezor

Şehadet Yeri ve Tarihi: Şedadê / 21 Mart 2018

 

Kod Adı: Xalid Tirbesipiyê

Adı Soyadı: Dara Mihemed

Ana Adı: Şaha

Baba Adı: Hesen

Doğum Yeri: Tirbesipiyê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo / 25 Mart 2018”