YPG iki şehidin kimliklerini açıkladı

YPG Basın Merkezi, Mebruka ve Derik’te şehit düşen iki savaşçının kimliklerini açıkladı.

YPG sitesinde yer alan açıklamada, Rojhat Kobanê’nin 10 Mayıs’ta Mebruka yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olduğunu ve YPJ savaşçısı Roza Efrin’in yakalandığı hastalık sonucu 2 Mayıs’ta şehit olduğu belirtildi.

YPG Basın Merkezi sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:

“Göreve giden Rojhat Kobanê yoldaşımız 10 Mayıs 2018 tarihinde Serêkaniyê’ye bağlı Mebruka yolu üzerinde trafik kazası geçirmiştir. Yapılan tüm müdahalelere rağmen yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

YPJ saflarında yer alan Roza Efrin yoldaşımız daha önceden yakalandığı ağır bir hastalıktan dolayı tedavi görüyordu. Hastanede tedavisi görülen yoldaşımızın hastalığının tekrardan ağırlaşması sonucu 2 Mayıs 2018 tarihinde şehadete ulaşmıştır.

Rojhat Kobanê yoldaşımız Kobanê’ye bağlı Bîr Reş köyünde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir aile ve ortamda büyüyen yoldaşımız, devrimin getirdiği ağır sorumluluk gereği ve kendi şehrinde yaşanan tarihi direniş, mücadeleye katılımını etkilemiştir. Mütevazı bir yapıya sahip olan Rojhat yoldaşımız kendisine verilen her göreve kaygısızca yaklaşmıştır. Nerede görev verilirse verilsin hesapsız bir şekilde katılmış, şehit düştüğü ana kadar da bu özelliklerini korumuştur.

Yurtseverlik kültürünün yoğun olduğu Efrin’in Raco ilçesinde dünyaya gelen Roza Efrin yoldaşımız, bu özellikleri kişiliğinde oturtmuştur. Rojava devrimiyle beraber kadın özgürlük bilincinin gelişmesiyle özgürlük mücadelesine katılan yoldaşımız, son olarak yer aldığı Efrin Direnişinde işgalci zihniyete karşı mücadele yürüterek başarılı bir pratiğin sahibi olmuştur. İnsan iradesi dışında gerçekleşen tüm engellemelere rağmen şehit düştüğü ana kadar da bu duygu ve düşüncelerle yaşamıştır.

Şehitlerimizin sicil bilgileri şöyle:

*****

Kod Adı: Rojhat Kobanê

Adı Soyadı: Ebdullah Hemdû

Ana Adı: Ferîde

Baba Adı: Hecî

Doğum Yeri: Kobanê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Serêkaniyê / Mebrûka / 10 Mayıs 2018

*****

Kod Adı: Roza Efrîn

Adı Soyadı: Siltan Koto

Ana Adı: Fêroz

Baba Adı: Omer

Doğum Yeri: Efrîn

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrik / 2 Mayıs 2018”