YPG, Kobanê ve Serêkaniyê şehitlerini açıkladı

YPG Basın Merkezi, Kobanê Direnişi ve Serêkaniyê’de şehit düşen 6 savaşçının kimliğini açıkladı.

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırdığı 2014 yılı Eylül ayında başlayan Kobanê direnişinde şehit düşen 2 savaşçı ile Serêkaniyê’nin Dehma köyünde şehit düşen 4 savaşçının kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “2014 yılı Eylül ayında Kobanê direnişinde 2 arkadaşımız ve Serêkaniyê’ye bağlı Dehma köyünde 4 arkadaşımız şehit düşmüştür. Şehit düşen arkadaşlarımızın şehadetine ilişkin ayrıntılı bilgiler şöyledir:

Kobanê kentini işgal etmeyi hedefleyen DAİŞ çeteleri 15 Eylül 2014 tarihinde şehrin doğu, batı ve güney tarafından eşzamanlı bir şekilde saldırılar başlatmıştı. YPG ve YPJ güçlerimiz saldırılara karşı muazzam bir direniş savaşı yürüterek DAİŞ çetelerinin Kobanê kentini işgal edemeyeceklerini ortaya çıkarmışlardır. Kobanê direniş savaşının yaşandığı her gün ayrı bir destan niteliği taşımaktadır. Bu direnişlerden biri de Kobanê’nin batısında yer alan Siftek köyü ve çevresinde 22-30 Eylül tarihleri arasında yaşanan direniştir. Bu direniş savaşında güçlerimiz tarafından çetelere ağır darbeler indirilmiş olup çetelerin kente ilerleyişini durdurmuştur. Büyük bir irade savaşının verildiği bu direniş savaşında Cîgerxwîn Şervan ve Zerdeşt Zagros arkadaşlarımız kahramanca duruşlar sergileyerek şehit düşmüşlerdir. Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Cîgerxwîn Şervan

Adı Soyadı: Osman Karan

Ana Adı: Güzel

Baba Adı: Dağıstan

Doğum Yeri: Ağrı

Şehadet Yeri ve Tarihi: Kobanê / Siftek tepesi / 28 Eylül 2014

 

Kod Adı: Zerdeşt Zagros

Adı Soyadı: Mesut Sirma

Ana Adı: Perişan

Baba Adı: Nusret

Doğum Yeri: Hakkari

Şehadet Yeri ve Tarihi: Kobanê / Eylül 2014

 

DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırı gerçekleştirdiği Eylül ayında güçlerimiz Kobanê’de yaşanan direnişe destek olmak amacıyla Serêkaniyê’de DAİŞ’e karşı bir hamle başlatmıştır. Bu hamle kapsamında 22 Eylül 2014 tarihinde Serêkaniyê’nin Mebruka ilçesine bağlı Dehma köyünde güçlerimiz ile DAİŞ çeteleri arasında kıran kırana çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda çetelere ağır darbeler indirilirken son mermisine kadar kahramanca savaşan 4 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Mazlum Jêhat

Adı Soyadı: Faruk Demir

Ana Adı: Gülistan

Baba Adı: İsmet

Şehadet Yeri ve Tarihi: Serêkaniyê / Mebruka / Dehma köyü / 22 Eylül 2014

 

Kod Adı: Piling Çiya

Adı Soyadı: Eyüp Malgaz

Şehadet Yeri ve Tarihi: Serêkaniyê / Mebruka / Dehma köyü / 22 Eylül 2014

 

Kod Adı: Sîpan Piling

Adı Soyadı: Suat Coşkun

Ana Adı: Tentane

Baba Adı: Aziz

Şehadet Yeri ve Tarihi: Serêkaniyê / Mebruka / Dehma köyü / 22 Eylül 2014

 

Kod Adı: Şahîn Serhed

Şehadet Yeri ve Tarihi: Serêkaniyê / Mebruka / Dehma köyü / 22 Eylül 2014

Kobanê direnişi ve Serêkaniyê’de şehadete ulaşan arkadaşlarımız şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Şehitlerimizin yarattıkları direniş çizgisi temelinde halkımızın özgürlüğünü sağlayana kadar mücadelemize amansız bir şekilde devam edeceğimizin sözünü yineliyoruz.”