YPG, komutan Xebat Dêrik’i andı

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi, sekiz yıl önce bir komplo sonucu hayatını kaybeden YPG’nin kurucularından Xebat Dêrik’i andı.

YPG Basın Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, “Halk Savunma Birlikleri (YPG) kurucusu şehit Xebat Dêrik yoldaşın 8. şehadet yıldönümünde özgürlük devriminin umutlarını hedefleyen ve buna karşı ihanet tutumu içerisinde bulunanları lanetliyor; ihanet, terör ve işgalciliğe karşı tereddüt bir şekilde her alanda kendimizi örgütlüyor, başarılar elde ediyoruz” dedi.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

“Genel Komutanlık ve tüm YPG birlikleri olarak, başta ölümsüz komutan şehit Xebat Dêrik olmak üzere meşru savunma çizgisi temelinde bizlere öncülük yapan tüm devrim şehitlerimizin izinde devrimin amaçlarını zafere ulaştırıp ileriye taşıyacağız.

İhanetçilik, terör ve işgalci zihniyet; ahlaki olmayan yöntemlerle şehitlerimizin ve devrimci halkımızın büyük emeklerle ve kahramanlıklarla elde ettiği devrim değerlerine saldırmaktadır.

Güçlerimiz, şehit Xebat Dêrik yoldaşın çizgisi temelinde gün geçtikçe ihanet, terör ve işgalciliği yenilgiye uğratarak büyük başarılar ve kazanımlar elde etmektedir. Şehit Xebat ve tüm özgürlük şehitlerimizin bizlere ve devrimci halkımıza bıraktıkları miras, meşru savunma çizgisi temelinde kendisini örgütleyen halkımıza binlerce nesil boyunca yol gösterecek ve özgür yaşamı sonsuza dek garantileyecektir.

YPG Genel Komutanlığı ve tüm YPG gücü olarak, güçlerimizin kurucusu ve komutanı şehit Xebat Dêrik yoldaşın 8. şehadet yıldönümünde tüm devrim şehitlerimizin izinde yürüyeceğimizin sözünü yineliyor, özgürlük ve devrim kazanımlarını sonuna kadar savunacağımızı belirtiyoruz.”