YPG savaşçısı Amed Şehba'da uğurlandı

Çağın Direnişi'nde şehit düşen YPG'li Zinar Amed, son yolculuğuna uğurlandı.

Efrîn’deki Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasında şehit düşen YPG savaşçısı Zinar Amed, Şehba’da binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Zinar Amed’i (Müslim Korci) uğurlamaya gelen binlerce Efrînli ve Şehbalı, Fafîn ilçesindeki Avrîn Hastanesi’nde şehidin naaşını aldıktan sonra Ehras ilçesindeki şehitliğe doğru yola çıktı.

'İŞGALCİLERİ EFRÎN'DEN ÇIKARACAĞIZ'

Şehitlikte düzenlenen törende konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Xelîl İsa, şehidin ailesine taziye dileklerini ileterek, işgalcileri Efrîn’den çıkarana kadar mücadeleyi yükselteceklerini söyledi.

Efrîn Kadın Komitesi Başkanı Muşîra Mele de savaşçıların işgalcilere karşı sürdürdüğü Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasını selamladı.

2 ŞEHİDİN KİMLİĞİ

Törenin devamında Şehit Aileleri Meclisi tarafından Çağın Direnişi’nin ilk aşamasında şehit düşen İbrahim İsmail (Gîvara Efrîn) ve Xelîl Osman (Êrîş Efrîn) adlı savaşçıların kimlik bilgileri de okundu.

Şehitlerin şehadet belgelerinin okunup ailelerine teslim edilmesinin ardından Şehit Zinar Amed’in naaşı, "Şehîd Namirin" sloganları ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.