Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

YPG savaşçısı Egîd Botan’ı son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Egîd Botan’ı bugün Til Temir’de düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

6 Şubat’ta Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen Fadî Ebûş’nın (Egîd Botan) cenazesi Hesekê’deki Şehit Aileleri Meclisi önünden alan kitle bir araç konvoyuyla Til Temir Şehitliği’ne götürdü.

Şehitlikte Til Temir ve köylerinden gelen yüzlerce kişi cenazeyi karşıladı. Şehitlikte uğurlama töreni YPG ve YPJ savaşçıları tarafından yapılan askeri bir törenle başladı.

Yapılan konuşmalarda şehitlerin Kuzey ve Doğu Suriye’yi terörden bitirme önemi hatırlatıldı. Bölgenin DAİŞ çetelerinden temizlenmesine az bir süre kaldığına dikkat çeken konuşmacılar, bu başarının da şehitlerin sayesinde olduğunu vurguladı.

Konuşmacılar ayrıca çetelere karşı olan Kuzey ve Doğu Suriye’deki bütün bileşenlerin bölgenin istikrarını bozmaya çalışanlara karşı da birlik oluşturduklarını hatırlattılar.

Konuşmalardan sonra Til Temir Şehit Aileleri Meclisi üyesi Diyana Hisên şehidin şehadet belgesini okuduktan sonra ailesine teslim etti.

Şehit Egîd Botan’ın cenazesi sloganlarla toprağa verildi.