YPG/YPJ savaşçıları: Efrîn'i Erdoğan ve çetelerine bırakmayız

Cindirêsê'de direniş mevzilerindeki YPG/YPJ savaşçıları, sadece Efrîn'i değil, tüm Kürdistan'ı Erdoğan'a dar edeceklerini ifade etti.

Türk devleti ve El Kaide'den devşirme çetelerin "3 saatte Efrîn"e varma hayalleri günlere, haftalara uzarken direniş bugün 28'inci gününde. Efrîn işgal girişiminde son günlerde saldırıların en yoğun olduğu Cindirêsê ilçesine bağlı köylerde Çağın Direnişi'ni sergileyen YPG/YPJ savaşçıları, Türk devletinin savaş uçakları ve teknik güçle sonuç almaya çalıştığını ve kendileriyle göğüs göğüse savaşamadığını belirtiyor.

YPG/YPJ savaşçıları, Efrîn'in Cindirêsê ilçesine bağlı köylerdeki mevzilerinde direnişin 27'nci gününde (15 Şubat günü) ANF'ye konuştu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu lanetleyerek konuşmasına başlayan YPJ savaşçısı Kurdistan Amara, komplocu güçlerin bugün de Efrîn saldırılarıyla komployu devam ettirdiğini kaydetti.

'TEKNİĞE RAĞMEN İLERLEYEMİYORLAR'

Türk devletinin daha çok teknik güçle sonuç almaya çalıştığını ifade eden Amara, "Türk devleti daha çok teknik güçle sonuç almaya çalışıyor. Şimdiye kadar daha bizim göğüs göğüse çatışmaya girmeye cesaret edemediler. Savaş uçakları, tank, top ve ağır silahlarla sonuç almaya çalışıyorlar ama başaramıyorlar. 27 gündür saldırıyorlar, her türlü tekniğe rağmen ilerleyemiyorlar" dedi.

Efrîn'de büyük bir direnişin sergilendiğini dile getiren Amara, tüm Kürdistan'ı Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a dar edeceklerini belirterek, şunu söyledi: "Burada büyük bir direniş sergileniyor. Şehadetler de oluyor ama YPG/YPJ ve QSD savaşçıları ile Efrin halkı tarihi bir direniş sergiliyor. Türk devletine büyük bir cevap veriliyor. Erdoğan bilsin ki, sadece Efrin değil tüm Kürdistan'ı ona dar ederiz. Erdoğan ile çeteleri Kobanê'de nasıl yenildiyse Efrîn'de daha büyük yenilecekler."

'EFRÎN'İ ERDOĞAN VE ÇETELERİNE BIRAKMAYIZ'

Türk devletinin kendileriyle gögüs göğüse çatışmaya girmediğini söyleyen Aslan Elî isimli YPG savaşçısı ise şunları söyledi: "Türk devletinin saldırılarına karşı Efrîn'in Cindirêsê ilçesinde savunmadayız. Erdoğan 3 saatte Efrîn'i alacağını söyledi, ama bugün 27'inci gündeyiz. Hala ciddi bir ilerleme sağlamış değiller. Erdoğan o kadar yiğitse gelsin göğüs göğüse savaşsın bizimle. Moralimiz çok yüksek, direniyoruz. Moralimiz hiçbir zaman da inmez. Efrîn'i asla Erdoğan ve çetelerine bırakmayız."

TARİHİ BİR DİRENİŞ SERGİLENİYOR

"27 gündür tank, top, uçaklara karşı Efrîn'de tarihi bir direniş sergileniyor. Düşmanın saldırılarına karşı küçük birimler halinde ve halkımızın da katılımıyla tank, top ve uçaklarına karşı direniyoruz" diyen YPG komutanlarından Gelhat Kobanê de şunları dile getiriyor: "Cindirêsê küçük bir ilçe ve 25 gündür aralıksız bir şekilde bombalanıyor. Halkımız toprağını terk etmeyerek büyük bir direniş sergiliyor. Bizler de halkımızı savunmaya devam ediyoruz. Gerçekten de çok büyük bir direniş yaşanıyor. Hala karada bizimle savaşamadılar. Uçaklarla saldırıyorlar. Bu yolla bir sonuca varmak istiyorlar. Karadan ilerleyememeleri halkımızda ve savaşçılarda büyük bir moral oldu. Moralimiz her zaman yüksek ve bu moralle de kazanacağız."