YPJ, Girê Spî’de hayatını kaybeden 'savaş muhabiri' Gewer’i andı

YPJ Basın ve İrtibat Merkezi, Girê Spî’de Türk işgal saldırıları ve QSD savaşçılarını direnişini takip ederken, hava saldırısında katledilen basın çalışanı Dilovan Gewer’i andı.

Yazılı bir açıklama yapan YPJ Basın ve İrtibat Merkezi, Dilovan Gewer’in (Dilan Ölmez) 13 Ekim’de Girê Spî’ye düzenlenen Türk hava saldırısında bir grup yoldaşı ile birlikte hayatını kaybettiğini bildirdi.

“Dilovan Yoldaşımız, Türk işgalci devletinin halkına yaptıklarını takip etmek için direnişin ilk gününde yönünü Fırat bölgesi, Girê Spî şehrine çevirdi” diyen YPJ Basın Merkezi, Gewer’in Yüksekovalı olduğu bilgisini verdi.

Açıklamada Gewer’e ilişkin şu bilgiler yer aldı:

“2014 yılında DAIŞ çeteleri Kobanê’ye saldırdıklarında, Kobanê için seferberlik çağrılarına üniversiteden cevap olarak, yönünü Rojava Kürdistan’ına çevirir. Kobanê özgürleşinceye dek Kobanê mevzilerinde yer alır. Yaklaşık 1 yıl hastanedeki zor çalışmalardan olan, morg çalışmalarında yer alır. Cesaretli yüreği ve iddialı duruşuyla, bu çalışmayla şehid yoldaşlarının nöbetdarı olur. Çetelerin vahşeti ve Türk devletinin Efrin işgali Dilovan Yoldaş da büyük bir öfke ve kin yaratmıştı.

Hakikat takipçisi yoldaşımız yaklaşık 3 yıldır basın çalışmalarımızda yer alıyordu. Basın çalışmasında görev ve sorumluluklarını yerine getirmek için büyük bir emek ve çaba verdi. Derezor’da DAIŞ’ı bitirme operasyonunda savaş muhabiri olarak yer aldı. YPJ savaşçılarının direnişinin her anına şahitlik etti, kamerasıyla bu direnişi tüm dünyaya duyurdu. En tehlikeli anlarda, en ön mevziler de YPJ savaşçılarının yanındaydı. Bazen kamerasıyla bazen de silahıyla mevzilerde yoldaşlarıylaydı. Cesaretli yüreği ve yoldaşlığa olan bağlılığıyla ismini yüreklerimize yazdı. Dilovan Yoldaş, büyük bir inanç ve kararlılıkla insanlık devriminde dopdolu 5 yıl geçirdi. Kuzey-Doğu Suriye halkının direniş ve mücadelesine hep inandı ve bu mücadelenin bir parçası olmak için yaşadı. Mücadelenin sesi olma inancıyla, YPJ savaşçılarının yaşam ve kahramanlıklarının bilinciyle kamerasını aldı, alan alan dolaşarak YPJ savaşçılarının duygu, fikir ve yüreklerine misafir oldu.

Dilovan Yoldaş, Agirî, Eylül, Şîlan, Arîn ve Rohenda yoldaşların takipçisi olmuştur. Dilovan Yoldaş, mücadelesine Kobanê Şehitlerinin yolunda başladı. Kobanê’ye olan bağlılığını bu sözlerle dile getirirdi: “Kobanê benim için çok farklıdır. Ben Kobanê’liyim, Kobanê’ye gelince kendimi Şehitlerin şehrinde hissediyorum. Ben Kobanê de, düşman gerçekliği, savaş gerçekliği, yoldaşlık, özgür yaşamı ve bu dünyadaki en güzel insanları tanıdım.

Dilovan Yoldaş, 9 Ekim’den 13 Ekim’e kadar Girê Spî’deki çatışmaları takipteydi. Türk devleti 13 Ekim’de Girê Spî’ye saldırılarını yoğunlaştırdığı sırada Dilovan ve bir grup yoldaşımız savaş uçaklarının saldırısı sonucuna şahadete ulaşmıştır.”

“Yoldaş ve zor günlerin savaş muhabirini saygıyla anıyoruz” diyen YPJ Basın Merkezi, şu ifadelerle noktaladı: “Bu inanç ve kararlılıkla da Dilovan yoldaş söz veriyoruz ki, kamera ve silahı gerçeklere ulaşmak için her zaman elimizde olacaktır. Bir kez daha direnen halkımıza ve Dilovan yoldaşın ailesine baş sağlığı diliyoruz ve ‘direniş, halkımıza zafere götürecektir.’