YPJ, Onur Direnişi şehidi Nûpelda Bagok’u andı

YPJ, Onur Direnişi’nde Serêkaniyê’de şehit düşen savaşçıları Nûpelda Bagok’u andı.

Yazılı bir açıklama yapan YPJ Genel Komutanlığı Onur Direnişi’nde Serêkaniyê’de şehit düşen savaşçıları Nûpelda Bagok’u andı.

YPJ Genel Komutanlığı açıklaması şöyle:

“Nûpelda yoldaş şahsında tüm Onur Direnişi şehitlerini anıyoruz. Halkımıza ve şehitlerimizin değerli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimize verdiğimiz direnişi büyütme sözünü bir kez daha yineliyoruz.

İşgalci Türk ordusu ve katil ortakları 9 Ekim’den bu yana topraklarımıza yönelik vahşi saldırılarda bulunuyor. Saldırılar, işgal ve katliam amacıyla devam ediyor. İşgalci Türk ordusu karşısında her bir yoldaşımız birer bent olmak üzere Onur Direnişi’ndeki yerini aldı. Her savaşçımız ve komutanımız zafere olan inançla topraklarını korumak için işgalcilerin karşısında durdu. Şehadet, özgür yaşamın koşullarından biridir. Nûpelda yoldaş, Onur Direnişi’ndeki öncülüğü ile özgür yaşamın sembolü haline geldi.

Nûpelda yoldaş, özgürlük devriminde yoldaşları için büyük çabalar sarf etti. Şehîd Zîlan Özerk Komutanlığı içindeki yerini aldı. Yaşam ve savaş sınavını vermek için her daim çalıştı. Sürekli bir arayış içerisindeydi. Her daim sorumluluk ruhuyla hareket etti. Kararlı duruşuyla Serêkaniyê’deki Onur Direnişi’nde yerini aldı. Yoldaşlarımız tarihi bu sorumluluk karşısında görevlerini yerine getirerek mücadeleye katıldı. Şehit arkadaşlarımızın büyük fedakarlığı mücadelenin büyütülmesi gerektiği mesajıdır.

YPJ olarak özgürlük mücadelesinde çok değerli arkadaşlarımızı kaybettik. 2013’ten bu yana Kobanê, Minbic, Reqa, Dêrazo, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de onlarca arkadaşımızı bu toprağa emanet ettik. Bu topraklar artık şehitlerin topraklarıdır. Bu toprakları gözümüz gibi korumamız gerekmektedir. Ağır bedeller ödediğimiz bu mücadelede aynı sorumluluk ve kararlılıkla direniş saflarında yer almamız gerekir. Şehit Nûpelda ve tüm şehitlerimizin umudu ve inancı özgür yaşama ulaşmanın garantisidir.

Bu temelde Şehit Nûpelda şahsında tüm özgürlük devrimi şehitlerini bir kez daha anıyoruz. Şehit Nûpelda’nın ailesine ve tüm Kuzey Doğu Suriye halklarına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin yolundan gitme sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.”

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Nûpelda Bagok

Adı Soyadı: Songul Mıhemed

Anne Adı: Zelîxa

Baba Adı: Mihemed

Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Ekim 2019 /Serêkaniyê”