YPJ: Öz gücümüzle insanlık devrimini garantileyeceğiz

YPJ Genel Komutanlığı, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nü kutladı. Komutanlık, "Öz gücümüzle Rojava ve insanlık devrimini garantileyeceğiz” mesajını verirken, Türk devletinin desteklediği çetelerin son nefeslerini aldığına dikkat çekti.

YPJ Genel Komutanlığı 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu mesajlar verildi:

“1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nü başta tüm insanlığa olmak üzere, Orta Doğu halklarına, Kuzey Suriye ve Kobanê etrafında direniş çemberini oluşturan Kürdistan halkına kutluyoruz. Kobanê’yi özgürleştirme uğruna canını feda eden başta enternasyonalist Şehitlerimiz olmak üzere Şehit Arîn Mîrkan, Rêvan Kobanê, Ivana Hoffmann, Sibel Bulut, Rifat Horoz tüm Kobanê ve Kuzey Suriye Devrimi'nde şehadete ulaşan yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

'KOBANÊ DİRENİŞİ EVRENSELLEŞTİ'

Tüm dünyanın buluştuğu 1 Kasım Dünya Kobanê Günü damgasını insanlık tarihine vurdu. Hindistan’dan Japonya’ya, Pakistan, Ekvator, Peru, Arjantin, İtalya ve İspanya’ya kadar bütün dünya halkları DAİŞ saldırılarına karşı artık dur dedi.  Demokratik ve barışçıl hareketler ise Kobanê direnişinin dünya barışının başlangıcının olacağına inanarak 'Barış için Kobanê’yi koru’ sloganıyla alanlara akın ettiler. Bu anlamda Kobanê direnişi kadınların öncülüğünde evrenselleşti. Tüm insanlık DAİŞ saldırılarını büyük bir tehlike olarak görüp Kobanê’nin onurlu direnişine katıldı.

Bu direniş Kürt kadınlarının öncülüğünde gelişerek gün geçtikçe dünya kadınlarına ve tüm insanlığa uzandı. YPJ savaşçılarının direnişi dünyayı sarstı ve bütün dünyanın Rojava Devrimi'nin etrafında toplanmasını sağlamıştır. Kobanê direnişiyle Rojava Devrimi kimliği evrenselleşti. Bu kimlikle birlikte Kuzey Suriye Devrimi aralıksız bir şekilde büyüdü ve büyük kazanımların yaratıcısı oldu. Yüzlerce enternasyonalist savaşçı YPJ ve YPG saflarına katıldı. Başta Kobanê ve Efrîn olmak üzere büyük bir fedakarlıkla savaşın en ön cephelerinde yer alıp şehitler kervanına katıldılar. Onlar insanlık değerlerini koruma adına yüzlerini Kuzey Suriye Devrimi'ne çevirdiler.

'DAİŞ ÇETELERİ SON NEFESLERİNİ ALIYOR!'

Günümüzde de Cizre Fırtınası Hamlesi'nin son aşamasında DAİŞ çeteleri son nefeslerinin son demlerini yaşamaktalar. Öte yandan, kirlilikleri adım adım Suriye toprağından temizlenmektedir. Elbette ki atılan her bir adım büyük güzellik ve fedakarlıkların şahidi olmaktadır. Ve bu adımlar kolay bir şekilde yaratılmamıştır. Fakat görüldüğü gibi başta Türkiye olmak üzere bütün egemen güçleri uygulamış oldukları saldırılarıyla çetelerin destekçileri olmaktadırlar. Bununla bağlantılı Suriye’nin güvenliği adı altında kirli politikalar planlayarak her yönden DAİŞ çetelerine destek sunulmakta. Ortaya çıkanlar da gösteriyor ki bu güçler Suriye ve Rojava Devrimi'ne kendi çıkarları doğrultusunda yön verip bölge halklarının iradesini hiçleştirmektedirler. Türk devletinin Kobanê köylerine uyguladığı saldırılar bunun somut ifadesi olmaktadır. Bütün kamuoyu uygulananlardan haberdar olmasına rağmen gerekli tavırlar gösterilmemekte. Kuşkusuz bu durum; barışçıl halklar için sorgulanması gereken bir durumdur.

'BÜTÜN SALDIRILARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ'

YPJ güçleri olarak aynı kararlılıkla bu saldırılara karşı mücadelemizi yürütüyoruz. Bu temelde inanıyoruz ki özgürlük için mücadele eden herkes üzerine düşen sorumululuklarını üstlenip yerine getirecek. Nasıl ki Kobanê'de insanlık susmadıysa ve başkaldırılarıyla Kobanê etrafında direniş çemberini oluşturdularsa, inanıyoruz ki bugün de insanlık değerlerini koruma amacıyla Rojava Devrimi ve Suriye etrafında toplanılacak.

Biz YPJ güçleri olarak bu inançla birlikte bütün saldırıları boşa çıkartacağız. Kendi öz gücümüz ve halkımızın özgücüyle Rojava ve insanlık devrimini garantileyeceğiz. Bu iddia ve kararlılıkla Kobanê direnişinde şehadete ulaşan tüm yoldaşlarımızı, Kuzey Suriye şehitleri ve Çağın Direnişi'nde şehit düşen tüm yoldaşlarımızı saygıyla anarak başarı sözümüzü yeniliyoruz.”