YPJ, YPG savaşçıları: Önderlik felsefesinden korkuyorlar

Dêrazor’daki direniş cephesinde yer alan YPJ ve YPG savaşçıları uluslararası komployu kınarken, saldırıların ise işgalci güçlerin Öcalan’ın fikirlerine karşı duydukları korkudan olduğunu belirtti.

Cizre Fırtınası Hamlesi savaşçıları, 15 Şubat uluslararası komplonun yıl dönümünde ANF’ye konuştu…

‘TÜM EZİLEN HALKLAR ÖNDERLİĞİN FELSEFESİNİ ESAS ALIYOR’

CUDİ AGİRİ: Bugün 15 Şubat. Uluslararası komplonun yıl dönümü. Egemen güçler ve Türk devleti, Önderliğimizin felsefesinden korktuğu için onu esir aldılar. Çünkü Önderliğin felsefesi tüm ezilen halklar içindir. Biz de YPG savaşçıları olarak önderliğin felsefesini esas alıyoruz.

Önderliğimize ağır bir tecrit uygulanıyor. Ama bizim bütün emek, çalışma ve çabamız önderliğin özgürlüğü içindir. Önder Apo tüm ezilen halkların önderidir. Ve bizim tüm çabamız önderliğin özgürlüğü için olacaktır.

‘ÖNDERLİK ÖZGÜRLEŞENE KADAR SAVAŞACAĞIZ’

ZÊRÎN QAMİŞLO: YPJ savaşçıları olarak, Dera Zor hamlesinin bütün aşamalarında yer aldık, DAİŞ’in birçok saldırısını boşa çıkardık. Direnişimizde Önder Apo’nun felsefesini esas alıyoruz. Bugün uluslararası komplonun yıl dönümü ve önderliğimiz 19 yıldır esaret altında. Şimdi Efrîn’e yönelik işgalci Türk devletinin saldırıları gündemde. Bu güçler Önder Apo’nun fikrinden korktuğu için, Kuzey Suriye ve Rojava’ya saldırıyor. Biz önderlik ve halkımız özgürleşene kadar savaşacağımızın sözünü veriyoruz.

TÜRK DEVLETİNİN EFRİN SALDIRISI ÖNDERLİK FELSEFESİNDEN DUYDUĞU KORKUDANDIR

HESEN: Önder Apo 19 yıldır esaret altında. Yıllardır da haber alamıyoruz, bu duruma tepki sınırlı. Efrîn’e yönelik saldırı da uluslararası komplo ile bağlantılı. Kürtlerin tüm kazanımlarını hedef alıyor. Çünkü Kürtlerin tüm kazanımları Önder Apo’nun felsefesi ile oldu. İşgalci Türk devletinin Efrîn’e saldırmasının altında da bu gerçeklik yatıyor.

NUCAN QAMİŞLO: Dêrazor’da düşman saldırıları devam ediyor. Saldırılar sadece Dêrazor’da değil, Efrîn’de de birçok yerde düşman saldırıyor. Bu saldırılar komplo ile bağlantılıdır. Önderliğimizin düşüncelerinden korktukları için saldırıyorlar.

TÜRK DEVELTİNİN SALDIRILARI DEVAM ETTİKÇE BİZ DİRENMEYE DEVAM EDECEZ

SİDAR STÊR: 15 Şubat 1999’da Önderliğe yapılan komplonun tek amacı vardı. Önderliğin fikir ve felsefesinin yayılmasını engellemekti, ama engelleyemediler. Özgürlük savaşçılarının direnişiyle biz 2018’de yine önderliğin felsefesiyle Dêrazor hamlesini yürütüyoruz. Önderliğin felsefesini tüm dünyaya yaymak için büyük direniş gösteriliyor.

SERHED SEYDO: 15 Şubat bizim için kara bir gündür. Egemen devletler önderliğin felsefesinin, fikrinin insanlığa yayılmasını engellemek istediler. Önderliğin felsefesi ile hareket edenlerin mücadelesi devam ediyor. Yedi yıldır YPG savaşçıları önderliğin felsefesiyle birçok hamle yürüttüler ve birçok başarı elde etti. Bugün Dêrazor’da da yine önderlik çizgisinin düşmanlarıyla savaşıyoruz. Biz YPG savaşçıları olarak önderlik çizgisini kendimize esas alıyor ve bu çizgide yürümeye devam ediyoruz. Biz kendimizi de bu fikirde derinleştiriyoruz. 15 Şubat günü bizim için kara gündür. Önderlik felsefesini yok etmek isteyenlere kadar hala mücadelemiz devam ediyor.

EVİN TIL BEREK: Önderliğimiz 19 yıldır esaret altında. Türk devleti bugün bu kadar Rojava ve Efrîn’e saldırıyorsa, Önderlik felsefesinden korktuğu içindir.