YRK: Asos’taki hava saldırısında 2 gerilla ve 3 sivil şehit düştü

Doğu Kürdistan Birlikleri (YRK) Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletine savaş uçaklarının 26 Mayıs günü Asos bölgesinde düzenlediği saldırıda 2 gerilla ve 3 sivilin şehit düştüğünü açıkladı.

YRK Genel Komutanlığı, 26 Mayıs günü Güney Kürdistan’ın Asos bölgesindeki Sefre köyünde düzenlenen hava saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Genel Komutanlık, saldırının “hainlerin işbirliği” sonucunda gerçekleştiğini belirtti.

Açıklamada Türk devletinin Kürdistan halkı ve Kürdistan devrim hareketinin kazanımlarına yönelik dört parçada saldırılarda bulunduğuna vurgu yapılırken, “Türk işgalciliğinin hedefinde, ayrım gözetmeksizin herkesin teslim alınması ve imha edilmesi vardı. Kuzey (Bakûr), Güney (Başûr), Doğu (Rojhilat) ve Batı’da (Rojava) saldırılarını sürdürüyor” denildi.

Bu çerçevede 26 Mayıs günü saat 23.45’te hava saldırısı gerçekleştiğini ifade eden YRK, “Arkadaşlarımız ve misafirlik için gelen üç Kürt yurtseveri, Asos bölgesindeki Sefre köyünde sivil bir araç içerisindeyken keşif uçağının gözetiminde savaş uçaklarınca şehit edildi. Bu saldırı bir kez daha, hainlerin yardımı olmadan düşmanın amaçlarına ulaşması ve bu tür olayların yaşanmasının mümkün olmadığını ispatladı” dedi.

YRK, saldırı sonucu şehit düşen gerillaların Doğu Kürdistanlı Rêbaz Sine ve Zinar Brûsk olduğunu açıkladı.