Yusif: Efrîn’de demografik yapı değiştiriliyor, soykırım var

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Foza Yusif, Türk devletinin Efrîn’e yerleştirdiği çetelerle birlikte etnik soykırım yaptığını belirtti.

Türk devletinin 18 Mart’ta merkezini işgal ettiği Efrîn’deki duruma ilişkin ANHA’ya konuşan Foza Yusif, Türk devletinin Rusya ile ittifakıyla Efrin’in demografik yapısını değiştirmek için hareket ettiğini ifade etti.

Etnik soykırım yapıldığını kaydeden Yusif, “Gelen bilgilere göre Feyleq El Rahman çeteleri Doğu Guta’dan Efrin’e götürüldü. Bu durum, Efrin’de etnik soykırım yapıldığı anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Halkın her yerde etnik bir soykırıma karşı ayakta olması gerektiğini sözlerine ekleyen Yusif, Antep’te oluşturulan çete yapılanmasını ise şöyle değerlendirdi:

“Hainlerin hazırlığı yapılan meclisi, halkımızın iradesini temsil etmiyor. Bu mecliste yer alan kişiler halkımızın kanı üzerinden ticaret yapıyor. Halkımız, bu kişilerden hesap soracak ve onları affetmeyecek.”

Foza Yusif ayrıca ENKS’nin de Erdoğan’ın çocukları katleden ve yüzbinlerce Efrinliyi göçe zorlayan çetelerine karşı tutumlarını netleştirmediğine dikkat çekti.

Türk devleti ve çetelerinin Efrin’e yönelik soykırım saldırılarında uluslararası kurum ve kuruluşların tutumuna da tepki gösteren Yusif, şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası toplum ve BM; bölgede Rusya ve Türkiye tarafından yapılan etnik soykırım, göç, demografik yapının değiştirilmesi durumundan sorumludur. Efrin halkımıza karşı sorumluklarını yerine getirmelidirler.”