Yûsif: Halkımız bu gece uyumamalı, ayakta olmalı

TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Foza Yûsif, ABD yetkililerinin Ankara’da yapacağı görüşmeler öncesinde Türk ordusu ve çetelerinin bu gece bütün gücünü kullanarak saldırıya geçebileceğine dikkat çekti.

Jin Tv’de Aysel Avesta’nın sunduğu “Aktuel” programına katılan TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Foza Yûsif, Türk devletinin son saldırılarına ilişkin bilgiler verdi. Yûsif konuşmasında Kürdistan halkına, özellikle de kadınlara direnişe daha fazla sahip çıkma çağrısında bulundu.

Türk devletinin saldırıları sonrası özellikle Serêkaniyê ve Girê Spî’de şiddetli çatışmaların sürdüğünü ve dünden itibaren de Minbic ve Kobanê’de çatışmaların başladığını bildiren Yûsif “Türk devleti kendisini kısa bir sürede sonuç almaya ve defacto bir durum yaratarak elde ettiği askeri kazanımları dünya kamuoyuna dayatma hazırlığı yapmıştı. Sekizinci güne rağmen Türk askeri ve çeteleri ilerlemiş değil. Asker ve çeteler dağılma süreci yaşıyor, birçoğu cephelerini bırakarak kaçıyor” diye konuştu.

‘TÜRK DEVLETİ SONUÇ ALMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK’

Uluslararası kamuoyunun baskılarının arttırdığını, ABD heyetinin Ankara’ya gideceğini, aynı şekilde Moskova’da bir görüşme trafiğinin olduğuna dikkat çeken Yûsif devamla şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu görüşmeler öncesinde hızlı bir şekilde kendileri açısında sonuç almak için uluslararası yasaları çiğneyip ellerinden gelen yapıyorlar, kimyasal silahları kullanmak da dahil her türlü savaş suçunu işliyorlar.”

Bu akşam tarihi bir direnişin yaşanacağını aktaran TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Yûsif “Özellikle Serêkaniyê cephesinde işgalci devlet bütün gücünü kullanarak yarın sabaha kadar sonuç almaya çalışacağı görülüyor. Bunun için de bütün kirli yöntemlerini devreye koyacaktır” diye konuştu. Yûsif devamla Türk devletinin bu kapsamlı saldırısı karşısında başta Kürdistanlılar olmak üzere bütün insanlara direnişe sahip çıkmaya çağırdı.

‘HALKIMIZ BU GECE UYUMAMALI’

Olağanüstü ve tehlikeli bir süreçle karşı karşıya olduklarını belirten TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Foza Yûsif devamla şu çağrıyı yaptı: “Bütün halkımızın ayakta kalması gerekiyor. Nasıl ki kahraman savaşçılarımız 8 gündür uyumadan, elleri tetikte bir direniş destanı yazıyorsa, bu gece hiç kimse uyumamalı ve ayakta olmalı. Bütün Avrupa, Amerika ve Ortadoğu’da konsolosluklar ve BM binaları önünde halkımız protesto gösterileri düzenlemeli. Savaşçılarımızın halkın desteğine ihtiyacı var, onları yalnız bırakmamalıyız.”

Özellikle Kürdistan’ın dört parçasına ve kadınlara çağrılarda bulunan Yûsif “Hevrin’i infaz edenler kadın özgürlüğünü ve kurdukları sistemi yok etmek istiyorlar. Bu yüzden de halkımız bu saldırıları ciddiye almalıdır ve Kızıl Haç, sınır tanımayan doktorlar gibi kuruluşları harekete geçirmeli” diye konuştu. Erdoğan amacına uluşması için her türlü savaş suçu işlendiğine dikkat çeken Yûsif, bunun önlenmesi için uluslararası kurumların devreye girmesi gerektiğini ifade etti.

‘DAİŞ’İN HER TÜRLÜSÜNÜ YENECEK GÜÇTEYİZ’

Direnişin sonuç alacağına dair umutlarının tam olduğunu vurgulayan TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Yûsif “Gün kadın birliğini yaratma günüdür. Herkes özgürlüğüne ve vicdanına sahip çıkmalı. Kesinlikle bu direniş büyük bir zafere yol açacaktır. Sadece tek bir ses ve tek bir tavırla direnişe sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

Direnişlerinin faşizmin her türlüsünü, DAİŞ’in her rengini yıkacak güçte olduğunu belirten Yûsif son olarak şu çağrıyı yaptı: “Nasıl ki DAİŞ’i bitirdiysek, Erdoğan ve çetelerinin yeniden diriltmeye çalıştığı DAİŞ’i de yeneceğiz. Şimdiye kadar verilen tepkiyi ve sahip çıkmayı olumlu görüyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz, fakat bunu daha da genişletmemiz gerekiyor.”