Zap, Avaşîn ve Metîna’da eylemler: 4 işgalci cezalandırıldı, 1 helikopter darbelendi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 Skorsky helikopteri darbelendi. KDP ise işgalci Türk devleti için yol ve mevzi yapmayı sürdürüyor.

HPG,  “İşgalci TC ordusunun insanlık ve savaş hukukunu yok sayarak, uluslararası düzeyde yasaklanmış olan bombalarla ve kimyasal silahlarla saldırılarına karşı Kurdistan Özgürlük Gerillasının destansı direnişi devam etmektedir. NATO’nun en gelişmiş teknik imkanlarından yararlanarak bu savaşı sürdürmeye çalışan işgalci TC ordusu, güçlerimizin Apocu fedai ruh ve çelikten iradeyle direnişini kıramamakta ve her geçen gün artan şiddette yasaklı bomba ve kimyasal silah kullanmaktadır. Tüm bu saldırılara rağmen Kurdistan Özgürlük Gerillası demokratik modernite gerillacılığını pratikleştirerek, yüksek vuruş gücü ve saldırı ruhuyla Türk ordusuna, darbeler vurmaya devam etmektedir.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 4 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ağır yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 Skorsky helikopteri darbelenmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 19 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 7 kez savaş uçakları, 36 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırılara ilişkin de şu ayrıntıları paylaştı:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

29 Eylül sabah saatlerinde Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerine girmeye çalışan işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

29 Eylül’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzileri çevresinde hareket halindeki işgalciler hareketli timlerimizce sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

30 Eylül öğlen saatlerinde Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’nda hareket halindeki işgalciler hareketli timlerimizce denetim altına alındıktan sonra sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

29 Eylül’de Şukê’ye bağlı Şehîd Zêrîn Direniş Alanı’nda düşman birliğini denetim altına alan hareketli timlerimiz saat 16:00’da yakın mesafeden ferdi silahlarla etkili bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 3 işgalci cezalandırılırken, 1 işgalci ağır yaralanmıştır. Eş zamanlı olarak hareketli timlerimiz gözetleme yapan işgalcileri de hedefleyerek vurmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşlarının ardından işgalciler yerlerini bırakıp kaçmak zorunda kalmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 30 Eylül gece saatlerinde Girê Cûdî Direniş Alanı’nda indirme yapmak isteyen Skorsky helikopteri hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili vuruşlarının ardından darbe alan Skorsky helikopteri indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba, kimyasal silah ve biber gazlarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

30 Eylül’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Xursî savaş mevzileri, Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir ve Şehîd Felat savaş mevzileri ve Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri yasaklı bomba, kimyasal silah ve biber gazlarıyla 14 kez bombalanmıştır.

30 Eylül’de Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri yüksek şiddetteki yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 5 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

30 Eylül’de Metîna’daki Girê Çarçel alanı, Xakurkê’deki Goşînê alanı ile Girê Şehîd Hawar ve Çemço Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 7 kez bombalanmıştır.

30 Eylül’de Kurojahro, Saca, Şikefta Birîndara, Karker, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 36 kez bombalanmıştır.

30 Eylül’de Girê FM ve Çemço Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

30 Eylül’de Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

İşgalci TC ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.

İRAN SALDIRILARI SÜRÜYOR

30 Eylül’de Xakurkê’nin Girê Berbizinê ve Goşînê alanları İran güçleri tarafından obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

KDP TÜR DEVLETİ İÇİN YOL VE MEVZİ YAPIYOR

Metîna’ya bağlı Girê Amediyê Direniş Alanı’nda KDP güçlerinin işgalci Türk devletine yol ve mevzi yapma çalışması kesintisiz devam etmektedir. 30 Eylül’den itibaren KDP güçleri işgalci Türk ordusu için üs yapma çalışmalarına başlamıştır.”