Zeytin Gazabı: Bab’da düzenlenen eylemlerde 5 çete öldürüldü

Zeytin Gazabı Eylem Odası, Bab’da işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı düzenlenen eylemlerde 5 çetenin öldürüldüğü açıkladı.

Zeytin Gazabı Eylem Odası, Bab’da bugün düzenlenen eylemlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Bab’da bugün gerçekleşen eylemin Efrîn, İdlib, Ezaz ve Kuzey Suriye’nin diğer bölgelerindeki Türk devletine bağlı çetelere karşı intikam amaçlı yapıldığı belirtilen açıklamada şunlar vurgulandı:

“Güçlerimiz 5 Mart 2019 günü Bab kentinde bomba yüklü bir motosikleti, devriye gezen Türkiye işgalciliğine bağlı çetelerin geçişi sırasında patlatmıştır. Patlamada 5 çete öldürülmüş, 9 çete de yaralanmıştır.

Daha önce sivillere yaptığımız, çetelerin toplanma alanları ve üslerinden uzak durma çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Çünkü çetelerin toplu hareket alanları ve noktaları güçlerimiz tarafından hedef alınmaktadır.

Bununla birlikte çetelere ya temiz topraklarımızda kalmayacakları ya da bu topraklarda gömülecekleri uyarımızı yineliyoruz.

Zeytin Gazabı Eylem Odası olarak, Efrîn halkına yönelik suç işlemiş olanlara yönelik intikam eylemlerimizin devam edeceğini bir kez belirtiyoruz.”