Zirgan köylerinde tarım arazileri yakılıyor

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Serêkaniyê’nin Zirgan ilçesine bağlı bir çok köyde tarım arazilerini ateşe verirken, bir köyde evler de yakıldı.

Alınan bilgilere göre işgalci Türk devleti, Zirgan’a bağlı Um Şêfa, Til Mihemed, Xirbet Cemo, İneg El Hewa, Qebir Kebir ve Xirbet Xidir köylerindeki tarım arazilerini ateşe verdi.

Saldırılarda Xirbet Xidir köyündeki evlerin de yakıldığı bildirildi.

MAYIS AYI BAŞINDAN BU YANA TARIMA YÖNELİK SALDIRILAR ARTTI

Türk devleti özellikle Mayıs ayı başından bu yana Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’nun temel geçi kaynaklarından biri olan tarımı doğrudan hedef alan saldırılarını arttırdı.

ANF’nin kayıtlarına göre Girê Spî, Bab, Eyn İsa, Til Temir, Şêra, Şêrawa ve Kobanê başta olmak üzere Mayıs ayı başından bu yana 20 dolayında alanda köylülere ait tarım arazileri ateşe verildi.

GEÇEN YIL 435 BİN 500 DÖNÜM EKİLİ TARIM ARAZİSİ YAKILDI

İşgalci Türk devleti ve DAİŞ çeteleri el ele vererek, 2019 yılında da hasat mevsiminde Kuzey ve Doğu Suriye’de yüzbinlerce dönüm ekili tarım arazisini ateşe vererek, Özerk Yönetim ekonomisini darbelemeyi hedeflemişti.

Özerk Yönetim Tarım ve Ekonomi Komitesi verilerine göre, geçtiğimiz sene 435 bin 500 dönüm ekili tarım arazisi ateşe verildi. Yangınları söndürme çabalarında ise aralarında sivil, QSD savaşçısı, itfaiye çalışanları ve İç Güvenlik Güçleri üyesinin bulunduğu 14 kişi yaşamını yitirmişti.

Bu yıl da aynı endişelerden dolayı Cizre Bölgesi’ndeki çiftçiler ve tarım kurumları, hasat mevsiminde olağanüstü tedbirler alıyorlar.