14 Mayıs’ta sandığa gitmeyenler ikinci turda mutlaka sandığa gitmeli

Yeşil Sol Parti Wan İl Eşsözcüsü Veysi Dilekçi, 14 Mayıs seçimlerinde oy vermeyenlerin, geleceklerine sahip çıkmanın mantığı, anlayışı ve bilinciyle 28 Mayıs'taki ikinci turda mutlaka sandığa gitmeleri gerektiğini söyledi.

Wan’da Yeşiller ve Gelecek Sol Parti (Yeşil Sol Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Hakların Demokratik Partisi (HDP) Wan il örgütleri, Wan ve ilçelerinde 28 Mayıs cumhurbaşkanı ikinci tur seçim çalışmalarına başladı. Yeşil Sol Parti Wan İl Eşsözcüsü Veysi Dilekçi ve DBP Wan İl Eşbaşkanı Harun Okay, 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı ikinci turu seçimleri için yurttaşlara oy kullanma ve sandıklara sahip çıkma çağrısında bulunuyor.

SEÇİMİN ÖNEMİ DEVAM EDİYOR’

Yeşil Sol Parti Wan İl Eşsözcüsü Veysi Dilekçi, seçimin birinci turunu geride bıraktıklarını, ancak bu seçimin öneminin hala devam ettiğini söyledi. 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun yapılacağını söyleyen Dilekçi; tüm halkı, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tura güçlü bir katılım sağlama çağrısı yaptı. Dilekçi, “Neden, 28 Mayıs’ta sandığa gitmemiz gerekiyor. Öncelikle bu ülkede yaşanan hukuksuzluğa son vermek, tecrit ve savaş politikasına, kadın katliamlarına ve gençliğin geleceği için yoksulluğa, yolsuzluğa, kayyum politikalarına ve antidemokratik politikalarına karşı 28 Mayıs seçimi bizler için çok önemli. Özellikle AKP-MHP eliyle kurumsallaştırılan faşizmi geriletmek, yok etmek ve daha özgür bir gelecek için hep beraber kendi geleceğimize sahip çıkmak gerekir. Bu seçim, bunun için çok önemlidir. Biz bu seçime yüz yüzyılın seçimi diyoruz. Neden yüzyılın seçimi? Tüm insani, demokratik hakları ile özgürlüklerin ayaklar altına alındığı bir süreci yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bunun için bunların tamamına dur demek için mutlaka sandığa gitmemiz gerekiyor. Bu anlamda bu seçim, bizim seçimimiz, geleceğimizin ve yüzyılın seçimidir. Tüm halkımızın, amansız, fakatsız sandığa gideceğine inanıyoruz” dedi.

‘SANDIĞA GİTMEYENLER MUTLAKA 28 MAYIS’TA SANDIĞA GİTSİN’

Özellikle 14 Mayıs’ta sandığa gitmeyen seçmenlerin hangi gerekçelerle gidilmemişse; bu gerekçelerini bir kenara bırakıp, geleceklerine sahip çıkmanın mantığı, anlayışı ve bilinciyle sandığa gitmeleri gerektiğini söyleyen Dilekçi, şunları söyledi: “Hiç kimsenin morali bozulmasın, hiçbir kaygıya düşmeden 28 Mayıs’ta mutlaka sandıklara gitmeliyiz. Özellikle genç arkadaşlarımıza çağrımız var; sandığa gitmeniz gerekiyor, bu seçim sizin seçiminiz. Kendi geleceğinize sahip çıkmanız ve kendi geleceğinizi kendiniz belirlememiz için 28 Mayıs seçimi sizin için çok önemlidir. Çünkü bu ülkede en çok bedel ödeyen gençlerdir. Savaş politikalarına son vermek için gençlerin mutlaka bu seçimde oy kullansınlar. Gençlerin yanı sıra kadınların da mutlaka sandıklara gitmesi çok önemlidir. Ülkede her gün kadın katliamları yaşanıyor. Kadın katliamları tamamen politiktir. Kadınların tüm haklarını elinden alan bu anlayışa dur demek ve İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak için sandıklara gitmek gerekiyor. Özellikle Avrupa’daki insanlarımıza özel çağrımız; lütfen ama lütfen bu ülkede yaşananlara sessiz kalmamanız lazım. Bu ülkelerde yaşayanlar, kendi halkınız için sandığa gitmeniz lazım. Bu seçimin kazanı halkımız olacaktır.”

‘28 MAYIS’TA MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

DBP Wan İl Eşbaşkanı Harun Okay, halkın 14 Mayıs’ta mevcut ceberut sistemden kurtulmak için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi. İktidarın bu seçimi farklı yöntemlerle kazanmaya çalıştığını ifade eden Okay, “Türkiye genelinde sandıklarda büyük hileler yapıldı. 14 Mayıs seçiminde ortaya çıkan tabloda halkın, AKP-MHP iktidardan kurtulma isteğiydi. Bu temelde hem bölgemizde hem Türkiye’de büyük tepki gelişti. Bundan dolayı seçim 28 Mayıs’a kaldı. Bu sonuç önemli ve ciddi bir nokta. Halkın artık demokrasiyi istediği, bunlardan kurtulmak istediği bir sonuç sandıklarda çıktı. 28 Mayıs’ta çok önemli bir var. Halkın 14 Mayıs’ta elde ettiği başarıyı, 28 Mayıs’ta taçlandıracak ve sandıklara sahip çıkacak. Çok büyük bir morale sahibiz ve kazanmaya odaklıyız. Hiç kimsenin bir endişesi olmasın, mutlaka kazanacağız. Hedefimiz 28 Mayıs’ta bu iktidarı değiştirmek, halkların temsil edildiği bir sistemi oluşturmaktır. 28 Mayıs seçiminin ne anlama geldiğini halkımız çok iyi bildiği için sandığa yönelecektir. Bu yüzden saha çıkıp, seçim çalışması yapacağız. Bütün halkımıza buradan çağrı yapıyoruz; muhakkak 28 Mayıs’ta hem oylarınıza hem sandıklarınıza sahip çıkın. Özellikle yurt dışındaki insanlarımız mutlaka oy kullansın ve oy kullanmayanları ikna etsin.”