Özkan Yorgun: Adaletin teminatı Yeşil Sol Parti

Yeşil Sol Parti Ankara İl Eş Sözcüsü Özkan Yorgun, tüm halklara barış, adalet ve eşitlik için Yeşil Sol Parti’ye oy verme çağrısında bulundu.

Adalet, barış, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin teminatının Yeşil Sol Parti olduğunu kaydeden Yorgun, parlamentoya en güçlü şekilde girmenin önemli olduğunu belirtti.

YEŞİL SOL PARTİ HALKLARIN İHTİYAÇLARINA CEVAP OLACAK

Yorgun, Yeşil Sol Parti’nin, meclise güçlü girmesinin neden önemli olduğunu şöyle ifade etti: “Birincisi mevcut iktidar, 21 yıldır faşist bir anlayışla, devleti tek adam rejimiyle yönetmektedir. Öyle ki adalet yönünden, ekonomi yönünden, sosyal, siyasal, kültürel yönden insanlar mağduriyet yaşıyorlar. Kendilerini ifade edemiyorlar. Alternatif olarak ortaya çıkan; her ne kadar bizim desteğimiz olsa bile alternatif olarak ortaya çıkan siyasal oluşumun da restorasyoncu bir anlayışı var.  Mevcut tek adamı rejimin yerine, güçlendirilmiş parlamenter sistemi getireceğiz diyorlar. Bunun da Türkiye halklarının ihtiyaçlarına cevap olabileceğini düşünmüyoruz. Türkiye'de toplumsal olarak bir uzlaşıyı yaratmak gerekiyor. Bunun yolu da adaleti doğru teslim etmek, herkes için eşitliği yaratabilmek. Doğaya, çevreye, insanların inancına, kültürüne saygılı bir oluşum yaratabilmekten geçer. Bunun teminatı biz Yeşil Sol Parti’yiz.”

MECLİSTE KİLİT ROL OYNAYACAĞIZ

Mecliste kilit rol oynayacak partinin Yeşil Sol Parti olacağını ifade eden Yorgun, “Meclis'teki anayasal ve yasal değişim dönüşümleri için çıkarılacak yasal düzenlemeler için anahtar rol oynayacaktır. Türkiye'nin ikinci yüzyılını demokratikleştirilmesi yönünde en büyük çaba, en büyük yol Yeşil Sol Parti’ye düşecektir. Bu nedenle de biz bütün halklarımıza, bütün insanlara çağrıda bulunuyoruz. Oylarınızı Yeşil Sol Parti’ye verin. Türkiye'de adaletin sağlanabilmesi için iktisadi, ekonomik anlamda bir adaletin sağlanabilmesi için, doğanın talan edilmesine, yıkımına karşı eşitlikçi bir anlayışın sağlanabilmesi için, insanların tanınma özgürlüğünün sağlanabilmesi için, herkesin kendi diliyle rengiyle, inancıyla yaşayabilmesi için, bir de temsiliyetteki adaletsizliği giderebilmek için Yeşil Sol Parti doğru adrestir. Tek yol, Yeşil Sol. Herkesi bir oy Yeşil Sol Parti'ye bir oy da Kemal Kılıçdaroğlu'na vermeye çağırıyorum” şeklinde konuştu.