Şahin: 28 Mayıs'ta daha güçlü cevap vereceğiz

Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü Abbas Şahin, 14 Mayıs’taki kararlarının 28 Mayıs’ta da geçerli olduğunu, Kılıçdaroğlu’nu tercih ederek faşist iktidara daha da güçlü cevap vereceklerini söyledi.

Devletin bütün zor aygıtlarının elinde tutan iktidara karşı başarı sağlandığını belirten Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü Abbas Şahin, bunu daha da büyüteceklerini kaydetti. 

ANF’ye konuşan Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü Abbas Şahin, günübirlik kararlar almadıklarını belirterek, 14 Mayıs öncesi kararına işaret etti. Şahin, “21 yıllık faşist bir iktidarın ortadan kaldırılması ve siyaseten düşürülmesi için elimizden geleni yapacağız demiştik ve bu noktada da hiçbir şekilde taviz vermeden devam edeceğiz. Bunu yaparken de karşımızdaki gücün farkında olarak hareket edeceğiz. Zira biz sadece AKP-MHP'ye karşı burada bir mücadele vermedik, mücadeleyi hem devletin bütün zor aygıtlarını elinde bulunduran bir rejime karşı, hem Cumhur İttifakı'na hem de Millet İttifakı'na karşı verdik” dedi.

ÖZELEŞTİREL DE YAKLAŞACAĞIZ

Özeleştirel noktada yaklaşmaları gereken konuların varlığını kabul eden Şahin, şöyle devam etti: “Bunlar bizim alanlarda yapmış olduğumuz çalışmalardır. Teknik anlamdaki çalışmalardır. Bunlarla ilgili oturup gerçekten de hem eleştiri hem özeleştiri mekanizmasını devreye koyarak hareket edeceğiz. Evet, yüzde 70’in üzerinde oy alabilirdik, burada bizim eksikliklerimiz mutlaka var. Şunu da göz önünde bulundurmak gerekir; son 8 yıldır uygulanmayan baskı kalmadı. Mesela sandık güvenliği noktasında Yeşil Sol Parti olarak görevli bulunduramamamızdan dolayı birçok oyumuz farklı partilere yazıldı. Gözlemleyebildiğimizi ve gördüklerimizi biz zaten düzelttik ama görmediğimiz birçok oyumuz da var. 

İKİNCİ TURA SÜRÜKLEMEK DE BAŞARIDIR

Bizim için en başta alınan karar değişmiyor. 14 Mayıs'taki tutumumuzu, 28 Mayıs'ta daha güçlü bir şekilde ortaya koyacağız. Bu faşist iktidarı alaşağı edeceğiz. Yeşil Sol Parti, HDP, muhalifler, ötekileştirilenler ve ezilenler kısmına baktığımız zaman yapılan çalışmalar, verilen mücadele sonucunda 21 yıldır yenilmeyen bir iktidarın artık yavaş yavaş yara almaya başladığını ve seçimin de ikinci tura kaldığını gördük. Bu kendiliğinden olmadı. Bu halkın verdiği mücadele ve oyla oldu. Bu durum bize bunun büyük bir başarı olduğunu da gösterdi. Devletin bütün zor aygıtlarının elinde tutan bir iktidar var. Tüm bunlara rağmen başarı sağlandı.”

MOTİVASYONUMUZ KIRILMADI

Abbas Şahin, 28 Mayıs’ta tercihlerinin yine Kemal Kılıçdaroğlu olacağını tekrarlayarak, şunları söyledi: “Parlamentoya gönderdiğimiz arkadaşlarımızın sayısının az olması bizim motivasyonumuzu hiçbir şekilde kırmadığı gibi 28 Mayıs'ta daha da güçlü bir şekilde gereken cevabı vereceğiz. İlk olduğumuz noktadayız ve güçlü bir şekilde bunun karşısında duruyoruz. Özellikle Kurdistan'da Kılıçdaroğlu’na yüzde 70’in üzerinde bir oy oranının çıkmasıyla da duruşumuzu sergiledik. İkinci turda da bunu daha net bir şekilde ortaya koyup, var olan baskıcı iktidara dur diyecek noktadayız. Var olan mücadeleyi daha da geliştirerek devam ettireceğiz.”