Avcı: Wan halkımız sandık alanını terk etmesin

Görevi gasp edilen Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Wanlıları yarın mutlaka oy kullanmaya çağırırken, “Halkımız sandık alanını terk etmesin, okul bahçelerinden ayrılmasın, müşahitler mutlaka sandık sonuç tutanağını alsın” diyerek uyardı.

Türkiye ve Kürdistan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için artık saatler kaldı. Türkiye’nin kaderini belirleyecek seçimler öncesi HDP ve Yeşil Sol Parti, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kayyum atanarak görevi gasp edilen Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, sandık güvenliği konusunda yaptıkları çalışmaları ve bu konuda yaşanan endişeleri ANF’ye değerlendirdi.

Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu, 14 Mayıs’ta ya karanlığa ya da aydınlığa ulaşacağını belirten Avcı, şöyle devam etti: “Ama Osmanlı’da oyun bitmez. Geçmiş yıllarda seçimleri kaybetmemek için neler yaptıklarını hepimiz gördük. Herkes son süreçte HDP’nin gücünü de gördü, biz buna nitelikli güç diyoruz. Dost da düşman da bunu gördü. O nitelikli gücümüz değişime büyük etki yapacaktır. Sandık güvenliği biçim için çok önemli, eğer bu önlemleri almazsak, sandıkların birleşme sürecinde başına neler geleceğini bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Mübaşirlerimiz eğitildi, sandıkların güvenliği alındı. Yeşil Sol Parti adına sandık başında arkadaşlarımız oturacaktır. Tutanaklar tutulacaktır. Partimiz adına müdahale etme hakkına sahip arkadaşlarımız olacak. Ancak bu yeterli değil, halkımızın eğer o gün işi yoksa sandık alanını, okul bahçelerini terk etmesin. Halkımız oyunu kullandıktan sonra okul bahçesinde beklesin, sohbet etsin. Bu yüzden halkımıza, seçmenimize sesleniyoruz, zorunlu işiniz yoksa okul çevresinden ayrılmayın. Sayımlar başladığında zaten arkadaşlarımız gerekeni yapacaktır. Ama sandık kurulunda bulunan üyelerimiz ve müşahitlerimiz kesinlikle sandık mazbatasını almak zorunda. Sandık sayım işleri bittikten sonra bir form var, o formda kaç oy kullanıldı, kaç oy geçersiz sayıldı, sandık kurulu yazıyor ve mühür basılıyor. Sandık kurulunda bulunan bütün arkadaşlarımız imzalıyor. Siz bu mazbatayı almadığınız halde, sandık başına ne geleceği belli olmaz. Bu bizim yasal hakkımız, onun fotokopisini çekip ilgili adresine ulaştırılsın. O sandık mazbatalarını bir araya getirdiği için CHP İstanbul seçimlerini kazandı. İmamoğlu bunun için bir sistem kurmuştu. O yüzden müşahit arkadaşlarımız mutlak surette sandık sonuç tutanağını alsın” diye konuştu.

SANDIK ALANINI TERK ETMEYİN

Avcı, sandık güvenliği konusunda uyarılarını şöyle sürdürdü: “Sandık kurulu mazbatasını halka açık yere asıyor, AKP deftere yazıyor ve götürüyor. Bu geçersiz bir belgedir, ıslak imzalı belgeyi unutmayın. İkincisi; Anadolu Haber Ajansı (AA) tarafından hileyle yönlendirme yapıyor, AKP’nin önde olduğuna dair. Arkadaşlarımız sandık alanını bu yüzden terk ediyor, sakın bunu yapmayın ve sandık alanını terk etmeyin. Sandık seçmen listesine hâkim olmak lazım. Öğleden sonra süreçteki gelen-gelmeyen seçmenleri tespit edip, gidip getirmek gerekiyor. Bu zorunlu bir iştir. Halkımızın hiçbir tereddüt geçirmeden mutlaka oyunu kullansın. Bu seçimler çok önemlidir, kimse ihmalkârlık yapmasın, bir oydan ne çıkar demesin kimse. Oyunu kullanmaya gelmeyenleri görevlilerimiz ne edip getirip oyunu kullandırtsın. Bu seçimler oldukça stratejik. Bu seçimler sadece Kürtler için değil, herkes için çok önemli.”