Bakırhan: AKP’nin seçim çalışmasını devlet kurumları yapıyor

Yeşil Sol Parti Sêrt milletvekili adayı Tuncer Bakırhan, kentte AKP’nin seçim çalışmalarını aktif olarak yer alan vali ve kaymakamların yürüttüğü tepkisinde bulundu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Sêrt İl Örgütü, seçim güvenliğini zan altına alan gayrimeşru ve şaibeli durumlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Yeşil Sol Parti Sêrt il binasında düzenlenen toplantıya, milletvekili adayları Tuncer Bakırhan, Sabahat Erdoğan Sarıtaş ve Abdullah Çetin’in yanı sıra İl Eşsözcü Eşref Tekin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sêrt milletvekili Sıdık Taş ve HDP İl Eşbaşkanı Hatice Tay katıldı.

‘1500 ARKADAŞIMIZ GÖREV ALACAK’

Sêrt Seçim Takip ve Koordinasyon Sözcülüğü adına konuşan Hatice Tay, olası seçim hileleri ve usulsüzlüklerin yaşanmaması için uyarılarda bulundu.

Tay, “Usulsüzlüklere karşı parti olarak tüm önlemlerimizi almış bulunmaktayız. 14 Mayıs seçim günü, Siirt merkez, tüm ilçe belde ve köylerde yaklaşık bin 500 arkadaşımız görev alacak. Yaklaşık 100’e yakın avukat arkadaşlarımız sahada olacak. Bağımsız yabancı heyetler de seçimleri gözlemlemek için ilimizde bulunacaklardır. Aynı zamanda oluşturduğumuz Seçim Takip Koordinasyonumuz oyların kullanılacağı ilk saatten seçim sonuçlarının İlçe Seçim Kurullarına teslim edilmesine kadar süreci yakinen takip edecektir. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve seçimlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi hepimizin dileğidir” dedi.

BAKIRHAN: SANDIKLARI TERK ETMEYECEĞİZ

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Tuncer Bakırhan, “Ülkeyi bataklığa sürükleyen bu iktidar her zaman elinden gelen bütün hileleri hayata geçirebileceklerini tahmin edebiliyoruz. Bu iktidarın ve hükümetin unuttuğu bir şey var kudretli olan halkın kendisidir” dedi.

Bakırhan, “Sêrt halkı merak etmesin, bürokrasinin yanlı tutumuna rağmen, bütün tehdit ve şantajlarına rağmen Sêrt halkının sandığa giden bütün oylarını koruyacağımıza ve sonuçlar kesinleşene kadar sandıkları terk etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz” diye konuştu.   

VALİLİK VE KAYMAKAMLIK SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYOR

Bakırhan, AKP’nin seçim çalışmalarında aktif olarak yer alan vali ve kaymakamlara dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Valilerin kaymakamların bürokrasinin bütün tehditlerine, hükümet olanaklarını seferber etmesine rağmen artık bir karşılıklarının kalmadığını çok iyi biliyoruz. Bugün sahada AKP milletvekillerini görmüyoruz. Sêrt’te çalışan AKP değil, tarafsız olması gereken valiler ve kaymakamlar il yönetimlerinden daha aktif çalışıyor. Bu hükümet olanakları, bir siyasi partinin olanakları değil, yanlış yapıyorlar. Ayın 15’inde devletin olanaklarını, bir partiye kullanan bu yöneticiler hakkında da yargı aracılığıyla partimiz ve genel merkezimiz gerekli olan suç duyurularını yapacaktır. Burası dingonun ahırı değil. Evet, zulüm ve antidemokratik bir zemin var. Eşit olmayan koşullarda yarışıyoruz. Ama bu sür git böyle olmayacaktır. 15’inden sonra Sêrt valisine ‘Sen AKP’nin il başkanı mısın? Sêrt’in valisi misin?’ sorusunu soracağız.”