Barış Anneleri: Mutlaka oy kullanın

Wan Barış Anneleri İnisiyatifleri üyeleri, başta Kürt halkı olmak tüm halklara çağrıda bulunarak; Kürt halkı üzerindeki zulmün bitmesi, insanların ölmemesi, barış ve adalet için 28 Mayıs’ta oy kullanmaya çağırdı.

Türkiye, Kurdistan ve yurt dışındaki seçmenler, 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı ikinci turu için sandık başına gidecek. Türkiye halklarının geleceğini belirleyecek olan bu seçim için Wan Barış Anneleri İnisiyatifi çağrıda bulunarak, herkesin oy kullanmasını istedi.

‘ADALET VE BARIŞ İÇİN OY KULLANIN’


Wan Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Zekeriya Kaya, Barış Anneleri adına herkesi 28 Mayıs’ta oy kullanmaya çağırdı. “Adalet ve barış için sandık başına gelin ve oy kullanın” diyen Barış Annesi Kaya, “Dünyanın neresinde olursanız olun barış için, kardeşlik için, annelerin göz yaşları dökmemesi için oyunuza ve sandığınıza sahip çıkın ve oyunu kullanın. Bu toprakların özgür olması, insanların bir daha ölmemesi için bu seçim çok önemli. Biz Barış Anneleri olarak herkese şunu söylüyoruz; herkes elini vicdanına koysun, öyle sandığa gitsin. Biz savaş istemiyoruz., adalet, barış, özgürlük, kardeşlik ile ‘jin jiyan azadî’ istiyoruz. Özellikle Avrupa’daki insanlara sesleniyorum; barış için mutlaka sandıklara gitsinler. Herkesin barış için el ele vermesi gerekir. Bütün annelerin acıları aynıdır. O yüzden biz anneleri ayırmıyoruz. Bu yüzden ülkeye barışın gelmesi için herkes elini vicdanına koyup öyle oy kullansın” dedi.  

‘BU SEFER BAŞARACAĞIZ’


Bir anne olarak herkesin sandıklara sahip çıkmasını ve oy kullanmasını isteyen Barış Annesi Asya Özlü ise şöyle konuştu: “Herkes sanıklara gitsin. Biz istiyoruz ki herkes elini vicdanına koysun öyle oy kullansın. İnşallah bu sefer başaracağız. Bizim istediğimiz hem ülkeye hem de tüm dünyaya barış gelmesidir. Artık kan dökülmesin, kimse ölmesin. Bu yüzden herkesin mutlaka sandıklara gitmesini, oyunu kullanmasını ve oyuna sahip çıkmasını istiyoruz. Bu seçim çok önemli o yüzden herkes elini vicdanına koyarak oy kullansın.”

‘BU ZULMÜ VE FERMANI KABUL ETMEYİN’


Barış Annesi Besna Aydoğa da, “Ben de Wan’daki Barış Anneleri adına şunu söylemek istiyorum; bütün kadınlar, bütün anneler artık ayağa kalkın, bu seçim için başka kadınları ve anneleri de ikna ederek, artık kimsenin ölmemesi için oy kullanın. Kimsenin bir daha içi yanmasın diye, bu ülkeye barış gelsin diye, adalet için sandıklara gidip oy kullanın. Özellikle Kürt halkı üzerinde bir zulüm ve ferman var. Tüm Kürtler, Kürt anneleri bunu iyi bilsin. Bu zulmü ve fermanı kabul etmesin, seçimlere giderek oyunu kullansın. Sakın kimse demesin ben oy kullanmayacağım. İnşallah bu sefer başaracağız. Özellikle Avrupa’daki halkımız daha rahat. Bizim gibi zulüm altında değil. O yüzden mutlaka sandıklara gitsinler” dedi.