Baydemir: Mutlaka oyunuzu Yeşil Sol Parti için kullanın!

Kürt Siyasetçi Osman Baydemir, yurt dışındaki Kürtlere ve demokrasi güçlerine çağrı yaparak, "Anahtar sizin elinizde, mutlaka oyunuzu Yeşil Sol Parti için kullanın" dedi.

Kürt Siyasetçi Osman Baydemir, yurt dışındaki halkı mutlaka sandıklara gitmeye çağırdı.

Baydemir, şunları söyledi:

"Büyük maratona sadece 2 gün kaldı. Diasporada yaşayıp oy kullanma hakkına sahip olup bugüne kadar oyunu kullanan yüz binlerce cana teşekkür ediyorum. Sadece 2 günümüz kaldı ve hâlâ oyunu kullanmamış yüz binler var. Bir çağrım var size; lütfen değişim ve dönüşümün anahtarının elinizde olduğunu unutmayın. Elinizdeki oy kullanma hakkının, aynı zamanda zindanların kapısını aralayacak anahtar olduğunu unutmayın.

 'YURT DIŞINDAKİ OYLAR KADER BELİRLEYİCİ'

Neden bu kadar önemsiyoruz yurt dışındaki oyları? Geçmiş yıllardan ve seçim tecrübelerinden hareketle, kimi illerimizde birkaç bin oyun eklenmesiyle vekil çıkarabileceğiz. Birkaç bin oyun eksik olmasından kaynaklı vekil çıkaramayan illerimiz var. Ardahan, Erzurum, Aydın, Konya, Manisa, Bursa 2. bölge, Ankara 3. bölge, Kars'tan ikinci vekillik, İzmir'den üçüncü vekillik, Urfa'dan beşinci, belki de altıncı vekillik çıkarmak, emin olun ki sizin elinizde. Yani en az 10 ilde kader belirleyici role sahipsiniz. Değiştirme ve dönüştürme anahtarını mutlaka özgürlükten, eşitlikten yana kullanın ve oyunuzu Yeşil Sol Parti'ye verin."