Berlin Seçim Koordinasyonu: Çalmadık kapı bırakmayalım!

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Berlin'de oy kullanma işlemleri başladı. Seçim Koordinasyonu, halkı sandıklara çağırdı, "Çalmadık kapı, gidilmeyen yurttaş bırakmayalım" dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Türkiye ve Kuzey Kurdistan'da 28 Mayıs'ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanma işlemleri başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren seçmenler, Berlin konsolosluğu önünde sıraya girmeye başladı. Yoğun katılımın olduğu seçim beş gün boyunca saat 08.00-22.00 arasında devam edecek.

'SANDIĞA GİDELİM, DİKTATÖRÜ GÖNDERELİM'

Berlin Seçim Koordinasyonundan Hüseyin Yılmaz, yurt dışı oylarının önemine değinerek, herkesin oy kullanması gerektiğine vurgu yaptı. Yılmaz, "Türkiye'de demokrasinin inşası için diktatörün gitmesi gerekiyor. Bunun için tüm seçmenlerimiz oylarını kullanması için sandıklara gelmeli" dedi.

Yılmaz, şunları da belirtti: "Kürt siyasal hareketine gönül vermiş insanlar çalmadık kapı, gidilmeyen yurttaş bırakmamalıdır. Sokak sokak, cadde cadde demokrasinin inşası için çalışmalara katkı sunmamız, mücadeleyi yükseltmemiz gerekiyor."